IzdvojenoZadar

Doznajemo: Frizerka koju je zaposlio Zavod za hitnu medicinu bez javnog natječaja nova je partnerica notornog HDZ-ovca Marija Pešuta

ODABRANA JE SAMO ZATO ŠTO JE PEŠUTOVA PARTNERICA

Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije na čelu s Ivicom Erlićem zaposlio je bez javnog natječaja partnericu pročelnika za zdravstvo i socijalnu skrb Marija Pešuta, Vesnu V., doznaje to ZADAR News od izvora iz HDZ-a. Nakon rastave, Pešut je sreću pronašao u gospođi srednjih godina za koju je osobno lobirao kod ravnatelja Erlića.
Erlić je ugovore spomenutoj gospođi koja ima završenu srednju školu, smjer frizer, produživao više puta i vrlo je izvjesno kako će ista ostati raditi na svom radnom mjestu i nakon otkrivanja afere.

Da se razumijemo, nemamo ništa protiv frizerki, ali zbog čega je baš odabrana partnerica Marija Pešuta, nekima nije baš najbolje jasno.

Više puta osuđivan zbog obiteljskog nasilja, pa mu predmet završio u zastari

Za one kojima nije jasno tko je moćnik Pešut i kako je uspio izlobirati posao za svoju novu partnericu, ne bi bilo zgorega podsjetiti na jednu zanimljivu priču iz njegovog života. Nije tako stara i ide ovako: Ne tako davne 2017. godine otkriveno je kako je Mario Pešut prebio vlastitog nećaka da bi zbog tog prekršaja koje spada u obiteljsko nasilje bio osuđen na novčanu kaznu od 1000 kuna. Međutim, kako presuda nikad nije postala pravomoćna, a prošlo je četiri godine od počinjenja prekršaja, Pešutov predmet otišao je u zastaru i to je jedan od rijetkih prekršaja u kojemu netko ni nakon četiri godine nije dobio pravomoćnu presudu. Kada bi Pešuta, a to se dogodilo dva puta, osudio Prekršajni sud u Zadru, Visoki prekršajni sud u Zagrebu vraćao bi postupak na ponovno suđenje u Zadar. I tako je 2021. slučaj pravomoćno okončan jer je nastupila zastara.

NASTUPILA ZASTARA: Kalmetin štićenik Mario Pešut neće biti pravomoćno osuđen iako je prebio vlastitog nećaka

Više puta se sastao s Ivicom Erlićem koji je tvrdio kako ne zna o kojoj djelatnici se radi

Što se samog slučaja u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije tiče, Mario Pešut sastao se više puta s Ivicom Erlićem nakon čega je dogovorena suradnja za njegovu partneru, pa tako neke druge žene koje su možda htjele raditi u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije nikad nisu dobile priliku za posao pod okruglim pečatom, ali zato Pešutova nova draga jest. I zato čudi izjava Ivice Erlića kako ne zna o kojoj zaposlenici se radi. I tu je priči kraj, kao i u slučaju dokazanog obiteljskog nasilja. Netko ima vezu, a netko je nema. Taj koji je nema može zjakati i pod nebom plakati.

U kumskim odnosima s Božidarom Kalmetom

Inače, Mario Pešut član je više Upravnih vijeća čije članstvo se plaća. Član je Gradskog odbora HDZ-a Grada Zadra i u kumskim je vezama s Božidarom Kalmetom.

Pijan virjeđao ljude na Adventu

Inače, ZADAR News je krajem 2018. godine pisao o pijanom Pešutu koji je za vrijeme Adventa vrijeđao ljude i teturao se po okolnim stolovima. Alkoholiziranog Pešuta tada su pridržavali prijatelji koji su ga također više puta molili da prestane s vrijeđanjem, na što on nije pristajao, već je i s njima ulazio u polemike.

Osuđeni obiteljski nasilnik Mario Pešut pijan vrijeđao ljude na Adventu





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button