IzdvojenoZadar

DOZNAJEMO: Turistička zajednica iskeširala je više od 150 tisuća kuna na nebulozan projekt Marija Vuksana – na naš račun se opijao po vinarijama i jeo po restoranima

VUKSANOV HONORAR PLAĆAMO PREKO 1000 EURA

Dok je cijela planeta Zemlja početkom 2020. godine upala u krizu nakon koje su uslijedili lockdownovi, odnosno zaključavanja, svakojake zabrane, ograničavanje kretanja i slično, nekima, suprotno najcrnjim scenarijima, krenulo je kao nikad u životu. Tako iz dokumentacija koja je dostupna redakciji portala ZADAR News proizlazi kako su notornom Mariju Vuksanu procvjetale baš sve ruže, odnosno, uslijedio je njegov financijski procvat, naravno, na račun Turističke zajednice Grada Zadra uz odobravanje financijskog plana notornog Turističkog vijeća u kojemu sjede ljudi slični Vuksanu i njegovim navikama.

‘Mario Vuksan je notorni pijanac. Lani sam ga podizao s poda dok je povraćao po parkingu restorana Niko’

Vuksanu su u korona – krizi procvjetale ruže – na naš račun, naravno

Kao što smo već pisali, Mario Vuksan objavio je na portalu Zadarski članak u kojemu je stao u obranu Mariju Paleki, Branku Dukiću i ostatku ekipe koja se na naš račun zabavljala u New Yorku i tako propisno osramotila Zadar u dalekoj Americi. Sve to na kraju je rezultiralo i Palekinom ostavkom. U sramotnom tekstu kojega je Vuksan objavio, u istome su na najbrutalniji način izvrijeđani svi oni koji su spravom javno upozoravali na kokainski put Turističke zajednice Grada Zadra u New York. Na kraju, osim dobrih honorara, po Vuksana je sve rezultirao i tužbama, kao i tužbom protiv redakcije Slobodne Dalmacije koja je dopustila da se Vuksanovo smeće javno objavi.

Vrijeđao sve one koji su s pravom kritizirali kokainski put u New York, na kraju se ispostavilo da je kao plaćenik Turističke zajednice za novac pljucao po ljudima koji su s pravom kritizirali sramotu Zadra u New Yorku

Nije zgorega napisati i kako je Vuksan, koji je lani pijan povraćao ispred glavnog urednika ispred restorana, osim što nije uspio obraniti neobranjivo, na kraju je ispao ništa više od običnog plaćenika koji je za vrijeme najveće COVID krize, ili kako se to javnosti prezentiralo, itekako profitirao.

U nastavku donosimo dio službenog dokumenta kojega je sačinila Turistička zajednica Grada Zadra:

Vuksanovi honorari rasli su rapidno, prvo su ga plaćali 60 eura po članku, zatim je počeo dobivati honorare veće od 1.000,00 eura

Iz gore navedenog službenog dokumenta Turističke zajednice Grada Zadra jasno je vidljivo kako je na izradu web stranice, brošura, honorare i tekstove “novinara” Marija Vuksana potrošeno više od 100 tisuća kuna. Nije jasno ni tko je radio tisak 8500 brošura kao ni uskršnju čestitku za iznajmljivače. Samo taj projekt za koji postoji sumnja da je bio fiktivan i da brošure u tom obimu nikad nisu tiskane koštao je proračun TZGZ 14.418 eura, odnosno 108 tisuća kuna.

Tiskanje 8500 brošura, za koje postoji sumnja da nikad nisu otiskane u tom broju i uskršnja čestitka plaćeni su 108 tisuća kuna

Iako se u tekstu TZGZ navodi kako je Vuksanov prvi honorar bio 60 eura netto po članku, on je kasnije dobio dodatan honorar od 1.100,00 eura “za uređivanje brošure”.

Glavni urednik tiskanog izdanja potom je dobio 1.330,00 eura, a za izvedbenu ideju dodatnih 1,925.00 eura.

Tu su i troškovi “prijevoda” od 2.389,00 eura, kao i troškovi stalne ekipe Marija Paleke koja je Vuksana snimala kako jede po zadarskim restoranima i alkoholizira se po lokalnim vinarijama.

Urednik Morskog.hr Jurica Gašpar: “Želite li povraćati, preporučam dva prsta u usta ili tekst Marija Vuksana”

Sada je i službeno: Plaćali smo Vuksanovo oblokavanje i prežderavanje po restoranima i vinarijama

Konačno, sada je i više nego jasno zbog čega je HDZ-ov plaćenik Vuksan imao potrebu bjesomučno napadati sve one koji su ukazivali na problematično, rastrošno i nepotrebno kokainsko putovanje u New York.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button