IzdvojenoZadar

Državno odvjetništvo otvorilo istragu – HDZ-ovca Darka Kasapa sumnjiče da je fizički napao novinare Hrvoja Bajla i Domagoja Margetića i izrekao im prijetnje smrću

SVINJSKO PONAŠANJE HDZ-ovaca

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru nakon više od osam mjeseci otvorilo je istragu protiv HDZ-ovaca, pročelnika u Gradu Zadru Darka Kasapa i Tihomira Bakarića, također HDZ-ovca, savjetnika gradonačelnika Zadra, Branka Dukića.

Kasapa Općinsko državno odvjetništvo istražuje i sumnjiči da je 25. srpnja 2023. godine ispred zgrade Grada Zadra na Narodnom trgu fizičkog udario novinara i glavnog urednika ZADAR Newsa Hrvoja Bajla te mu zaprijetio smrću. Sumnjiči ga se i da je ukrao i oštetio Bajlov mobitel. Tihomira Bakarića se sumnjiči da se, nakon što je novinaru Bajlu ispred čak četvorice policajaca iz ruke iščupao mobitel, koji pritom nisu napravili ništa, što je i vidljivo na snimci objavljenoj na Facebooku ZADAR Newsa, Bajlu obratio riječima: “Nećeš mene snimati, što ti ovo treba da ulaziš u tuđe živote. Tko te plaća i koja je cijena ovoga što radiš”.

HDZ-ov pročelnik Darko Kasap novinara Bajla udario šakom, izbio mu mobitel i ukrao ga, udario je i novinara Margetića pa obojici zaprijetio smrću

Brojne optužbe protiv Kasapa, jedna protiv Bakarića

Odlaskom u policiju, protiv Darka Kasapa podnesene su četiri kaznen prijave. Jedna zbog sprječavanja novinara u obavljanju svog posla, druga zbog napada na novinare kao službene osobe, treća zbog prijetnji smrću i četvrta zbog krađe mobitela. U prijavi je navedena i činjenica kako pojedine funkcije mobitela više ne funkcioniraju i kako mobitel više nije u istom stanju u kakvom je bio, odnosno, oštećen je. Zanimljiv je i podatak kako je zadarska policija isti taj mobitel novinaru Bajlu zaplijenila četiri dana kasnije kada su i Bajlo i Margetić uhićeni po izmišljenoj prijavi Božidara Kalmete, a kasnije je protiv obojice novinara u ime “oštećenika” Božidara Kalmete Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo kaznenu prijavu.

Što se fizičkog napada na novinara Domagoja Margetića tiče, njemu je, osim udarca Darko Kasap u prisustvu novinara Hrvoja Bajla zaprijetio smrću. Preciznije, nakon što je udario novinara Bajla i izbio mu mobitel, a kasnije i nakon udarca Margetića, na ulaznim vratima zgrade u vlasništvu Grada Zadra Kasap se obratio Bajlu i Margetiću sljedećim riječima: “ubit ću vas”.

Kasap novinarima Bajlu i Margetiću: “Ubit ću vas”

Reakciju Kasapa i Bakarića možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Očitovanje na temu večeras u podcastu uživo

O ovoj temi i pozivu kojega je novinar Bajlo dobio da u svojstvu oštećenika da izjavu Općinskom državnom odvjetništvu, glavni urednik ZADAR Newsa očitovat će se večeras u svom podcastu uživo nešto iza 21 sat. Ako još uvijek niste, Facebook Hrvoja Bajla možete zapratiti ovdje. Njegov WhatsApp kanal dostupan je klikom ovdje, a ako još uvijek niste zapratili ZADAR News na Facebooku, to možete učiniti klikom na ovaj link. Klikom ovdje možete zapratiti ZADAR News na YouTube-u.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button