ZADAR SportZadne-Izdvojeno

EKSLKUZIVNI INTERVJU S TONIJEM PROSTRANOM: Sretan sam što sam opet u svom Zadru!

Toni Prostran (Foto: ZadarSport.com)

Toni Prostran i službeno je postao novi-stari igrač Zadra! Potvrdili su ovo u ekskluzivnom razgovoru za ZDNews.hr sportski direktor KK Zadar, Branko Skroče i sam Prostran. Sportski direktor kazao je i kako je u klubu postojao svojevrstan otpor pojedinih članova Uprave, odnosno, našli su se i neki (koji su bili u manjini) koji nisu odobravali potpisivanje Prostrana.

– Među ljudima koji nešto odlučuju u ovom klubu, a to smo predsjendik Edvin Šimunov i ja, nije bilo nesuglasica oko potpisivanja Tonija Prostrana. Međutim, bilo je nekakvih negodovanja pojedinih članova Uprave kluba, ali eto, oni su bili u manjini. Finalizirali smo i taj posao i Toni je, na našu veliku radost, postao naš novi-stari igrač. Od Tonija očekujem da se angažira na treninzima, da daje sve od sebe i siguran sam da uz rad trenera Nazora može jako puno napredovati. Na kraju, pomoći će i sebi i svom klubu – kazao je Skroče za ZDNews.hr i dodao:

– Prostranov talent nikad nije bio upitan. Osobno smatram da se radi o vrlo talentiranom igraču koji svoju priliku nažalost nikad nije dobio. Lani smo razgovarali da ga dovedemo na polusezoni, no i tad je postojao još jači otpor, pa ga nismo uspjeli dovesti – kazao je Skroče, koji je očito aludirao na otpor trenera Pipana koji se protivio Prostranovom dolasku u Zadar, a sve kako ne bi ugrozio status svog miljenika Uroša Zadnika.

Bilo kako bilo, Toni Prostran potpisao je ugovor na jednu godinu s mogućnosti produženja na još jednu.  Evo što je kazao u ekskluzivnom intervjuu za ZDNews.hr, otkako je opet postao igrač Zadra.

U siječnju 2010. godine napustio si svoj matični klub. Evo prilike da jednom zauvijek objasniš priču zašto si otišao iz Zadra?

– Jednostavno su se u klubu u to vrijeme složile stvari na način na koji su se složile i tada sam mislio da je to najbolja opcijato. Te priče da sam otišao zbog novca nikako ne drže vodu jer to ljeto kada su me uvrstili u petorku Svijeta do 19 godina, kasnije i u petorku Europe, imao sam nekoliko vrlo unosnih ponuda, dakle, mogao sam potpisati za jedan od tih klubova i s time  osigurat životnu egzistenciju sebi i svojoj obitelji. Ipak, nije mi žao što sam se tad odlučio za Zadar.

Unatoč obečanjima, nisi se naigrao ni u Zagrebu. Istine radi, imao si pehova i s ozljedama

– Tako je. Zagreb je u to vrijeme stvarao momčad za Euroligu i očito je da se tada nisam uklapao u njihovu koncepciju. Nakon što sam došao, odigrao sam polusezonu na zadovoljavajućoj razini, no kasnije se na mene, očito, više nije računalo. Tu su i te nesretne ozljede koje su me prikovale za klupu, no to je, Bogu hvala iza mene. Što se tiče međuljudskih odnosa, s nekim ljudima iz kluba se i danas čujem, i u dobrim smo odnosima. Žao mi je što u Zagrebu nisam dobio više prilike, ali, što je tu je.

Kako je došlo do nove suradnje sa Zadrom?

Krajem kolovoza bio sam 10 dana u Ventspilsu (Litva), javili su mi da sam prošao liječnički pregled i čekao sam da mi jave što će biti s mojom budućnosti u tom klubu, međutim, u međuvremenu sam dobio telefonski poziv trenera Nazora i sve ostalo je povijest. Trener i Ante Nazor i sportski direktor Branko Skroče pitali su me bi li se želio vratiti u Zadar, na što sam pristao. Jučer (četvrtak) sam odradio popodnevni trening i mogu reći da se osjećam odlično. Drago mi je što sam se vratio u svoj Zadar.

Nema tu puno nepoznatih lica izuzev dvojice Amerikanaca. S Olivarijem, Baturom i Mikulićem si prošao gotov sve što se može proći.

Točno, tu su Olivari koji mi je bio cimer u reprezentaciji, Batur i Mikulić s kojima sam prošao doslovno sve selekcije Zadra, od pretkadeta, kadeta, juniora do seniora. Osim dvojice Amerikanaca sve igrače znam tako da problema s prilagodbom nikako neće biti. Lijep je osjećaj biti opet u svom gradu.

Trener Nazor?

S trenerom Nazorom sam surađivao dvije godine u mlađim reprezentativnim selekcijama i dobro poznam njegovu košarkašku filozofiju. Cijenim ga kao stručnjaka i mislim da će mi to što znam gotovo sve suigrače, ali i trenerov stil igre dosta pomoći na parketu. Odnosno, ne da mislim nego sam u to uvjeren. Jednostvno ne postoje riječi kojima bih mogao opisati ovu radost koju osjećam radi svog povratka kući. Jedva čekam da započne prvenstvo i da krenemo u nove pobjede

Nekakava poruka navijačima i Tornadu za kraj?

Tornado je uvijek bio pokretač Zadrove igre, naravno da očekujemo i njihovu podršku čim počne sezona. Prvenstvo neće biti nimalo lako i podrška svih navijača bit će nam potrebna. Napokon smo se vratili u ABA ligu i to je ono što Zadrani i KK Zadar zaslužuju. Mi tu pripadamo.

Danas provjera protiv Heliosa u Domžalama

Košarkaši Zadra danas putuju u Sloveniju. S početkom u 18 sati izabranici Ante Nazora odigrat će pripremnu utakmicu protiv Heliosa. Očekuje se i nastup Tonija Prostrana.





Related Articles

Back to top button