IzdvojenoZadar

HDZ-ova ravnateljica vrtića Sunce Mirjana Miočić slupala službeni auto, sve zataškala pa lažirala i dodatno frizirala fakturu – sve je prikazala kao “servis kočnica”. Kompletan trošak platio je vrtić Sunce

AUTO POPRAVLJAO OBRT KOJI SE TIME NE BAVI

Ravnateljica dječjeg vrtića Sunce, HDZ-ovka Mirjana Miočić u rujnu 2022. godine razbila je službeni automobil u vlasništvu Dječjeg vrtića Sunce. 

Gradu Zadru i Upravnom vijeću prešutjela razbijanje automobila

Sve to prešutjela je osnivaču vrtića Gradu Zadru, ali i Upravnom vijeću Dječjeg vrtića Sunce koji je Miočić izabrao na tu funkciju. 

Kako bi što prije popravila razbijeni automobil, prema izjavama svjedoka čiji su podaci dostupni redakciji ZADAR Newsa, Miočić je u suradnji s jednim automehaničarom, čiji obrt u vrijeme popravka automobila nije bio registriran za obavljanje poslova koje bi predviđale popravak automobila, dogovorila “servis kočnica” i ostale “servise” kako bi prikrila pravi razlog zbog kojega je automobil završio na servisu, odnosno popravku štete. Sve to, tvrde naši izvori dobro upućeni u slučaj, plaćeno je novcem Dječjeg vrtića Sunce, kao i dodatni troškovi koji su, kako nam kaže jedan od svjedoka, frizirani pa je na taj način uz nepotreban trošak izvučen i dodatan novac iz vrtića.

Novac je izvučen iz Dječjeg vrtića Sunce temeljem lažne fakture

– Ravnateljica je s novcem vrtića platila popravak štete na automobilu kojega je sama razbila i to nikome nije prijavila, a ne “servis kočnica” i ostale “servise”, kako je to prikazala kroz fakturu i poslovne knjige. To je napravila u dogovoru s jednim automehaničarom koji u trenutku izdavanja fiktivnog računa nije imao obrt registriran za popravke automobila.  Također, iznos koji je vrtić platio dodatno je friziran i uvećan, odnosno, plaćen je veći iznos prave štete – govori nam svjedok koji nam je i dostavio sporne fotografije razbijenog automobila.

Uvećani fiktivni troškovi nepostojeće servisa – sve je platio Dječji vrtić Sunce

Uvidom u sporne fotografije doista je vidljiva materijalna šteta na automobilu, a kako naš izvor tvrdi, lažirana je faktura na kojoj su prikazani “servisi kočnica” i ostale stvari koje nisu rađene na automobilu, ali ne i popravak razbijenog automobila, odnosno pravi razlog zbog kojega je automlbil završio u servisu. 

Redakcija portala ZADAR News u više navrata pokušala je doći do odgovora ravnateljice dječjeg vrtića Sunce Mirjane Miočić, čak i pisanim putem, ali do zaključka ovog članka mlada HDZ-ovka nam nije odgovorila na upite.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button