IzdvojenoZadar

HDZ-ovom moćniku Ivanu Šimuniću odbijena uporabna dozvola, ali je ipak postavio bazne stanice na krov koje tamo ne smiju biti ni po Prostornom planu – sve prijavljeno Građevinskoj inspekciji

MOŽE ŠTO HOĆE, SAMO JE PITANJE DO KAD?

Mještani Bibinja i dalje muku muče s lokalnim moćnikom i pročelnikom za Odgoj i školstvo Zadarske županije Ivanom Šimunićem koji uporno odbija ukloniti ilegalne građevine sa svoga krova koje, ako je vjerovati brojnim mještanima Bibinja, narušavaju zdravlje djece i onih koji žive u blizini Šimunićevog luksuznog kompleksa.

EKSKLUZIVNO: Ovaj dokument dokazuje da Općina Bibinje Ivanu Šimuniću nikad nije dala dozvolu za građevinske radove na općinskoj parceli

U međuvremenu je ZADAR News došao do obilate dokumentacije koja potvrđuje kako je HDZ-ovcu Šimuniću odbijen zahtjev za izgradnju nelegalnog objekta, odnosno kako on ne posjeduje pravovaljanu uporabnu dozvola za izgradnju novog objekta i postavljanje baznih stanica na krov svoje kuće.

Odbijena mu Uporabna dozvola, on svejedno postavio bazne stanice od kojih zarađuje pozamašan mjesečni iznos

Kako ZADAR News doznaje, Šimuniću su istekli zakonski rokovi za podnošenje žalbe, ali to ga nije spriječilo da na krov postavi dva nelegalna objekta od kojih mjesečno zarađuje.

Šimunićevi ilegalni objekti ne uklapaju se ni u Urbanistički plan

Uvidom u prostorni plan, što je i vidljivo na gornjoj grafici, bazne stanice koje se nalaze na kući Ivana Šimunića tamo ne bi smjele biti postavljene, pa se zbog tog razloga ne može na legalan način ishoditi uporabna dozvola.

Prijavljen Građevinskoj inspekciji, mještani su ogorčeni i ljuti, kažu da im je ugroženo zdravlje

Od ogorčenih mještana doznali smo kako je Građevinskoj inspekciji proslijeđena kompletna dokumentacija koja je svojevrsni materijalni dokaz o Šimunićevoj protuzakonitoj gradnji. Bibinjci se, kako nam kažu, nadaju kako će konačno Šimunićevi ilegalni građevinski objekti od kojih posljednje gotovo dvije godine zarađuje pozamašan mjesečni iznos, a koji narušavaju zdravlje brojnih Šimunićevih susjeda, od kojih su se neki zbog neizdrživih i zdravstvenih problema namjeravaju odseleliti iz svog rodnoga mjesta, biti trajno uklonjeni.

VIDEO – 50 Bibinjaca tuži HDZ-ovca Ivana Šimunića zbog baznih stanica koje je postavio na krov kuće, njega baš briga za njihove probleme

Mještani očekuju uklanjanje ilegalnih objekata s krova Šimunićeve kuće

– Očekujemo da se ilegalne građevine, odnosno bazne stanice koje prema Prostornom planu ne mogu biti tu gdje jesu, a nalaze se na kući Ivana Šimunića, budu uklonjene. On za te bazne stanice, odnosno građevinu nema uporabnu dozvolu i ti objekti moraju biti uklonjeni – govore nam mještani Bibinja.

Na potezu je Građevinska inspekcija.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button