VijestiZadne-Izdvojeno

‘Hrvatski narode probudi se, recimo NE rasprodaji naše djedovine’

index
Zamazali su nam oči manje bitnim stvarima poput zdravstvenog odgoja, da bi mogli u miru za 7 dana, donijeti tzv. Zakon o strateškim investicijama, kaže autor peticije protiv rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa.

Omišanin Ivan Barišić pokrenuo je potpisivanje peticije protiv rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa Republike Hrvatske.

– Njihovo objašnjenje je da su to strateške investicije, naše objašnjenje je da je to konačna rasprodaja Hrvatske, Zamazali su nam oči manje bitnim stvarima poput zdravstvenog odgoja, da bi mogli u miru za 7 dana, donijeti tzv. Zakon o strateškim investicijama. Što ćemo ostaviti našoj djeci, kakva je njihova budućnost? Država pod stranom koncesijom. Hrvatski narode probudi se, recimo NE rasprodaji naše djedovine. Gdje nam je nestao Ustavom zajamčeni suverenitet?’ – stoji u objašnjenju peticije.Nju je dosad potpisalo dvjestotinjak ljudi.

 

Ekonomski genocid
Tatjana Pribic iz Zagreba kao razlog potpisivanja peticije navela je kako smatra da je riječ o ekonomskom genocidu.
– Rasprodaja resursa znači ekonomski genocid za stanovništvo zemlje. Vladi birači nisu dali mandat da takvo što učine, ovo je prevara. Još jedna u nizu. Da se vrati opljačkano (revizijom privatizacije , pretvorbe banaka i revizijom cjelokupnog našeg vanjskog i unutarnjeg duga) – HR bi procvjetala, ne samo da ne bismo bili više ništa dužni – nego bi imali i više nego dovoljno da sami pokrenemo privredu – napisala je.





Related Articles

Back to top button