GalerijeIzdvojenoZadar

HUMANOST – Prodaju se bajkerski kalendari za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju, ovdje pogledajte kako izgledaju

Da je Zadar grad prepun ljudi velikog srca, svjedoči i sljedeća priča. Krajem prošle godine jedan je Zadranin, uz pomoć nekolicine prijatelja, odlučio napraviti plemenito djelo te pokrenuo inicijativu čiji je cilj pomoć djeci s poteškoćama u razvoju.

U jednoj posve drugačijoj i neobičnoj radionici krajem 2019. vrijedno se radilo na izradi fotografija za kalendar za nadolazeću, 2020. godinu. No, ne radi se o bilo kakvim fotografijama.

Ono što ih čini posebnim jest činjenica da se nastojalo ići u „kontru“ uobičajenim kalendarima, onima koje nerijetko viđamo u automehaničarskim radionama, koje krase fotografije golih žena.

Stoga je prvobitna ideja bila da ovaj put goli budu – muškarci!

 

Ipak, konačna verzija kalendara nešto je drukčija: deset naočitih muškaraca i dvije šarmantne djevojke pozirali su pred objektivom fotografa Marina Brkljače poput profesionalaca, a tijekom snimanja nije nedostajalo smijeha i zabave. Ono što je najvažnije jest da su svi sudionici, koji su na bilo kakav način podržali ovu hvalevrijednu inicijativu, odlučili sva prikupljena sredstva od prodaje kalendara donirati djeci s poteškoćama u razvoju.

Iza cijelog projekta stoji Dennis Bottazzo, vlasnik Ozz’s Granny Garagea, mjesta gdje su fotografije nastale. U osmišljenom mu je pomogao tim ljudi, mahom prijatelja i poznanika, koji su se rado odazvali i odmah „zasukali rukave“. 

Za sudjelovanje u procesu stvaranja kalendara javljale su se i osobe koje se profesionalno bave modelingom, no Dennis kaže kako nije htio modele. Najveći prioritet prilikom fotografiranja bila je upravo – spontanost. Prilikom selekcije fotografija koje će se uvrstiti u kalendar, nerijetko su se birale i one koje objektivno možda i nisu najidealnije, ali su prirodne, spontane i odišu opuštenošću.

Ovim putem Dennis se zahvaljuje svima koji su pomogli da ovaj projekt zaživi, a osim ekipi koja je stala pred objektiv, zahvale idu i ekipi iza objektiva, a to su: glavni fotograf Marino Brkljača, „Behind the scenes“ fotograf Lucijan Madunić, Ivan Božić i Igor Goić, koji su ustupili rasvjetnu opremu, te Aldo Katić, Božo Matulić i Lovre Magaš, koji su pomogli oko specijalnih efekata na fotografijama (i kojima posebno hvala što prilikom fotografiranja nitko nije ozlijeđen!).

Kalendari malih, srednjih i velikih dimenzija mogu se nabaviti u FG Grafici i GS studiju, u rock baru Trooper, caffee baru Yachting, caffee baru Barka, Autodijelovima Tokić ili rezervirati putem Facebooka, porukom na Dennis Botazzo ili Ozz’s Custom Garage.

Sav prihod od prodaje bit će doniran Dječjem vrtiću Latica i Udruzi za autizam Zadar.

Uključite se i vi!

Related Articles

Back to top button