IzdvojenoZadar

Ivica Kero završio na Zavodu za zapošljavanje, izgledno je da će Davorka Demo profesorice Škaru i Vulin uskoro vratiti na posao

"BAČEN SAM NA ULICU"

Nakon što je ZADAR News objavio posljednji članak u nizu o notornom Ivici Keru, sada već bivšem ravnatelju Srednje škole Biograd na Moru i vjerojatno najpoznatijoj osobi sa šireg zadarskog područja koja je svojim nehumanim djelovanjem završila na Zavodu za zapošljavanje, na web stranicama škole osvanule su odluke i zapisnici Školskog odbora u kojima unatoč preciznim odredbama zakona da Ivica Kero ne može biti imenovan za v.d.-a ravnatelja nakon što mu je ministar Radovan Fuchs uskratio suglasnost, sada već smijenjeni Školski odbor (članovi iz reda nastavnika i član iz reda roditelja) ponovno su protuzakonito imenovali Kera vršiteljem dužnosti ravnatelja.
 

Međutim, taj nakaradni cirkus trajao je jako kratko.

Kero je tako u napravio još jedan očajnički potez i to tako da je poništen tada nepostojeći natječaj za ravnatelja (u kojemu je ministar Keru uskratio suglasnost) kako piše, “zbog teških povreda zakonskih odredbi”. Kada Kero i ekipa sami poništavaju svoj natječaj zbog ozbiljnih nezakonitosti u provođenju istog, postaje kristalno jasno da je ministar donio ispravnu odluku s obzirom na to da škola i Kero ne znaju provesti natječaj na zakonom propisan način.

Zanimljiva je i činjenica da je sve te odluke i zapisnik potpisala zamjenica predsjednice Školskog odbora Željka Deranja iako je u zapisniku navedeno da je predsjednica Školskog odbora Jelić prisutna na sjednici. Iz toga se vrlo jasno da iščitati kako Kero manipulira i upravlja sebi podređenim djelatnicima škole.


Kero je tako s vremenom, kako bi spasio sebe, sve više ljudi uvlačio u svoje kriminalne radnje što je sada zasigurno problem sve većeg broja institucija.

Zadarska županija kao osnivač škole razriješila je Školski odbor

Nakon novih cirkusa, Školski odbor je smijenjen i to je drugi po redu za vrijeme vladavine Ivice Kera.


Prilika za novi početak biogradske gimnazije, v.d. ravnateljice Davorka Demo: Ako je sve ovo istina, onda je to strašno

Zadarska županija potom je imenovala Povjerenstvo koje je provelo odluku ministra i škola je napokon dobila priliku za novi početak. Za v.d.ravnateljice škole imenovana je profesorica i viša savjetnica Davorka Demo iza koje stoji dugogodišnji stručni rad, rezultati i brojne nagrade.

Kakvo je stanje zatekla u školi nakon preuzimanja dužnosti i hoće li škola nastaviti sa sudskim postupcima kod profesorice Škare i pedagoginje Vulin pitali smo gospođu Demo.

– Zatekla sam jednu neobičnu situaciju u kojoj su profesorica Škara i pedagoginja Vulin dobile otkaze o radu. Meni je ovo sve novo, a osim onoga što sam vidjela iz medija, drugih konkretnijih informacija nemam. Dakle, moram ući u spis predmeta i vidjeti što se pravno događalo u cijelom slučaju.

Sljedeće ročište na kojemu ćete biti kao predstavnica škole zakazano je za 6. rujna, kako ćete postupiti na tom ročištu i hoće li profesorice biti vraćene na posao?

– Na ročište dolazim s odvjetnicom. Jedna odvjetnica je na porodiljnom, a pošto Srednja škola Biograd na Moru ima ugovor s odvjetničkim uredom kojega nisam potpisivala ja, na to ročište doći ću s odvjetnicom Magdalenom Bokanović. Do tada ću se detaljno upoznati s pravnim procedurama pa ćemo onda biti pametniji. Ako su profesorica Škara i pedagoginja Vulin u pravu, moja je obaveza da postupim po zakonu i da one budu vraćene na posao.

Dakle, ako do toga dođe, pravno ćete se povući i one će biti vraćene na posao?

– Tako bi to trebalo biti ako tako i bude.

Kao žena, kako ste promatrali posljednje dvije godine ovo što su proživljavale profesorica Škara i pedagoginja Vulin koje je progonio Ivica Kero, vidjeli ste da je u jednom predmetu i osuđen zbog omalovažavanja i vrijeđanja?

– Sve to je strašno ako je bilo tako, a ta jedna presuda postoji. Shvatite me da sam nova u ulozi v.d. ravnateljice i da mi treba neko vrijeme da uđem u sve te pravne procedure. U svakom slučaju osuđujem bilo kakvu vrstu verbalnog i bilo kakvog drugog nasilja.

U kojem svojstvu u odnosu na školu je danas Ivica Kero?

– On nije djelatnik škole i nalazi se na Zavodu za zapošljavanje.

Preko aplikacije Teams Kero je poslao oproštajno pismo u kojemu se dodatno ponižava, priznaje kapitulaciju i pozdravlja sve koji su taj njegov dopis pročitali, kako to komentirate?

– Vjerujte mi da je bolje da taj dopis ne komentiram – kazala je za kraj v.d. ravnateljice Srednje škole Biograd na Moru Davorka Demo.

Kero kuka da je “bačen na ulicu”

Tako je, čini se, saga očajnog Ivice Kera konačno završena. Nakon što je konačno izbačen iz škole i više nije zaposlenik iste, u izjavi za neke lokalne medije zajaukao je kako je “bačen na ulicu” i kako je trenutno bez posla. Podsjetit ćemo kako je Kero u ovu situaciju došao zbog toga što je profesorici Škari i pedagoginji Vulin dao otkaze jer su ga prijavile zbog dokazane činjenice da je zatajio novac prikupljen u humanitarnoj akciji za teško bolesno dijete.

Afera je to koju je otkrio potpisnig ovog članka prije dvije godine.

VIDEO – Profesorica i pedagoginja dobile otkaz jer su ukazivale na nepravilnosti u radu ravnatelja Srednje škole u Biogradu, on ih u službenim dokumentima nazivao “neljudima”





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button