IzdvojenoZadar

‘Kalmeta i Livaković zaslužili su dugogodišnje zatvorske kazne’

AFERA REMORKER

Suđenje protagonistima afere Remorker uskoro bi trebalo započeti na Županijskom sudu u Zagrebu ako ne dođe do odgode o kojoj se sve više priča s obzirom na veliki utjecaj Božidara Kalmete, prvoosumnjičenoga na pojedine strukture unutar pravosuđa.

Pritisci na pravosuđe preko Kalmetinog kuma Vladimira Šeksa

– Kalmeta preko svog kuma Šeksa vrši ogromne pritiske na sutkinju kojoj je dodijeljen predmet i vjerojatno je da će ona u rujnu odustati od predmeta. Ako predmet do 2029. ne bude pravomoćno okončan nastupit će zastara. Oni na to idu – govori nam izvor iz pravosuđa koji je želio ostati anoniman.

‘Da je pravde, Kalmeta i Livaković trebali bi biti osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne’

Dodaje i kako bi, da je pravde, Zdravko Livaković i Božidar Kalmeta, odavno bili osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne.

– Kalmeta i Livaković zaslužili su dugogodišnje zatvorske kazne, a do toga će vjerojatno i doći ako bude pravde. Oni su bili organizatori i lideri kriminalnog klana koji je opelješio Hrvatske autoceste i državni proračun – govori nam jedan od sudionika prvotnog procesa koji je poništio Vrhovni sud i naredio novo suđenje.

AUDIO SNIMKA – Direktor Viadukta Damir Kezele teško tereti Kalmetu i Livakovića za namještanje poslova na izgradnji “Kalmetine”





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button