IzdvojenoZadar

AUDIO SNIMKA – Direktor Viadukta Damir Kezele teško tereti Kalmetu i Livakovića za namještanje poslova na izgradnji “Kalmetine”

ISTINA IZLAZI NA VIDJELO

Shodno najavama od prije nekoliko dana, ZADAR News danas objavljuje ekskluzivnu snimku razgovora s nekadašnjim direktorom Viadukta Damirom Kezeleom koji će se uskoro opet naći na optuženičkoj klupi Županijskog suda u Zagrebu u dobro mu znanom društvu. S njim će na optuženičkoj klupi opet sjediti, kako USKOK tvrdi, šef kriminalnog klana i prvooptuženi Božidar Kalmeta, dok će gore navedenom dvojcu među ostalima društvo praviti i Zdravko Livaković.

U razgovoru za ZADAR News Kezele spominje obojicu Zadrana, i Kalmetu i Livakovića za koje tvrdi da su na njega vršili pritisak da za podizvođače na tzv. “Kalmetini” angažira tvrtke sa zadarskog područja, što se u konačnici i dogodilo.

AFERA REMORKER IDE DALJE: “Nitko nije lud robijati zbog Kalmete i Livakovića”

Kezele jasno govori kako su Kalmeta i Livaković vršili na njega pritisak koga da angažira na podizvođačkim radvoima na “Kalmetini”

Kako i gdje su puste stotine milijuna kuna završile, kako se višestruko naplaćivao asfalt i ostala infrastruktura, koliko puta su nepotrebno uvećavani troškovnici nakon što su angažirane zadarske tvrtke za rad na “Kalmetini” ne treba previše objašnjavati. O tome smo čitali podosta u posljednjih 15 godina.

Kalmeta i Livaković negiraju da su vršili bilo kakav pritisak na bilo koga – Kezele ih demantira dokazima

Za napomenuti je i podatak kako su Kalmeta i Livaković za vrijeme dok su vršili pritisak na Kezelea da angažira tvrtke sa zadarskog područja s čijim vlasnicima su bili u prijateljskim i kumskim odnosima, bili državni dužnosnici i direktno su utjecali na to tko će dobiti koje radove. Na prvom suđenju su tvrdili kako nikad na nikoga nisu vršili pritisak da angažira neku od tvrtki, što je u razgovoru kojega možete čuti ispod ovog teksta jasno i glasno demantirao nekadašnji direktor Viadukta kazavši kako se upravo suprotno dogodilo.

O tome je detaljno govorio nekadašnji sindikalni čelnik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić.

‘Kalmeta je organizirao jednu od najvećih pljački u povijesti Republike Hrvatske’

Nije zgorega napomenuti i podatak kako je u vrijeme jedne od najvećih pljački u Republici Hrvatskoj kada je u pitanju cestogradnja, a o čemu je sve detaljno elaborirao USKOK u svojoj optužnici, predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta bio je Zdravko Livaković, a resorni ministar Božidar Kalmeta.

Audio snimke koje bi mogle srušiti Kalmetu i Livakovića čak i prije početka novog suđenja

Pritisci, prijetnje i fizički napad na novinara Hrvoja Bajla povezani su sa Zdravkom Livakovićem

Za kraj valja napomenuti i kako se na glavnog urednika ZADAR Newsa u posljednje vrijeme vršio se nevjerojatan pritisak da ovu snimku koju po prvi put imate priliku čuti – ne objavimo. Osim prijetnji, pa i fizičkog napada koji je na novinara Hrvoja Bajla izvršio Ivan Čupahin, bivši djelatnik ugostiteljskog objekta koji se povezuje sa Zdravkom Livakovićem, uredniku ZADAR Newsa se preko više posrednika nudio novac da se snimka uništi i nikad ne objavi.

Uhićen Ivan Čupahin, napadač na urednika ZADAR Newsa. Imao je problema s drogom i povezan je sa Zdravkom Livakovićem

 
 
 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button