IzdvojenoVijestiZadar

“Kalmeta nakon 6 mjeseci tvrdi da se boji za svoj život jer ga je novinar Bajlo u veljači slikao kako s HDZ-ovim autom koristi čuvani parking Grada dok se stanovnici Poluotoka nemaju gdje parkirati i svaki dan dobivaju kazne”

OVO JE ZAVRŠILO U OPTUŽNICI PROTIV NOVINARA

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru, po prijavi Božidara Kalmete traži za novinare Hrvoja Bajla i Domagoja Margetića objedinjenu zatvorsku kaznu od jedne godine koja se neće izvršiti ako novinari unutar roka kušnje od četiri godine ne ponove kaznena djela koja im se stavljaju na teret. 

Iako novinarima optužnica službeno nikad nije uručena, a samim time nije ni potvrđena na Općinskom sudu u Zadru, mediji su o njoj vrlo detaljno izvještavali. To dodatno ukazuje na kršenja prava optuženih u ovom suludom i montiranom političkom procesu kojega je inicirao uskočki optuženik Božidar Kalmeta čija miljenica, kao i miljenica Vladimira Šeksa, Općinska državna odvjetnica Darija Padovan Buškulić stoji iza optužnice koja nema veze sa zdravim razumom. 

Iako ćemo se danas baviti samo jednim dijelom optužnice, valja napomenuti kako je u državnoodvjetničkom radu na predmetu radila i aktualna zaručnica nekad osuđivanog dilera koji je u međuvremenu zbog pljačke i malverzacija dobio otkaz u Carini. 

Dečko državne odvjetnice koja je radila na predmetu je Kalmetin susjed i osuđivani diler, a zbog drugog kriminala je dobio otkaz u Carini nakon odležane zatvorske kazne

Jedna od točaka koja “teško tereti” novinara Hrvoja Bajla je i ta da je u veljači ove godine nakon brojnih e-mailova i pozova stanovnika Poluotoka koji su mu dali informacije da Božidar Kalmeta godinama besplatno koristi parking Gradake karaže fotografirao Božidara Kalmetu kako sa službenim automobilom HDZ-a izlazi s parkinga kojega protupravno koristi. 

Kalmeta i Livaković su muktaroši koji se na Poluotoku mogu parkirati gdje god požele. 

Pisao je novinar Bajlo tada, početkom godine, i o zlouporabi Zdravka Livakovića koji također koristi parking ispred hotela Bastion, što je također bio javni interes. 

– Dok stanovnici Poluotoka dobivaju dnevne kazne jer se nemaju gdje parkirati, uskočki optuženici s daljinskim upravljačima u ruci koriste, kao zadnji kokošari i hulje, resurse Grada Zadra da ne bi plaćali parking – rekao je Hrvoje Bajlo o čemu je u više navrata pisao javno. 

Stanovnici Poluotoka nemaju se gdje parkirati i svaki dan dobivaju kazne. Kalmeta se nakon 6 mjeseci od objave da zloupotrebljava parking Grada Zadra sjetio da mu je ugrožen život – i to je završilo u optužnici koju je pisala miljenica Kalmete i Vladimira Šeksa

Da skratimo priču, jedna od točaka optužnice Kalmetine i Šeksove miljenice, Općinske državne odvjetnice Darije Padovan Buškulić spominje i gore navedeni događaj. 

– Optužnicu nisam službeno zaprimio, ali u njoj između ostaloga piše da se Kalmeta šest mjeseci nakon što sam ga na javnoj površini snimio (i on je mene, što se vidi na objavljenoj fotografiji, op.a.) kako zloupotrebljava Gradski parking i kako kao posljednji kokošar ne bi platio parking, a dok stanovnici Poluotoka nemaju gdje parkirati i na dnevnoj bazi dobivaju policijske i kazne Obale i lučica d.o.o., osjetio ugroženo i tvrdi da se zbog te objave boji za svoju obitelj. Dakle, šest mjeseci nakon što je otkriveno i objavljeno da Kalmeta zloupotrebljava službeni parking Grada Zadra i da se tamo parkira s HDZ-ovim autom, on se sada zbog te objave boji za svoj život i to mu potvrđuje i Općinska državna odvjetnica koja to i piše u prijavi. Ovo je dno dna. Živo blato i mulj u koji su uspjeli uvući i Dariju Padovan Buškulić. Ne znam samo na kojemu sudu će proći ovakva bolesna optužnica – rekao je Bajlo u razgovoru za ZADAR News. 

Novinarima Bajlu i Margetiću optužnica na koju se mogu žaliti još uvijek nije službeno uručena

O optužnici će se Bajlo očitovati detaljno kada istu i službeno zaprimi, rekao nam je.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button