IzdvojenoZadar

Kalmeta ponižen: Plenković mu zabranio održavanje pressice o novinarima koji “progone” HDZ-ovce “poput divljih svinja”

ZAGREB JE REKAO NE

Šef županijskog HDZ-a u Zadru Božidar Kalmeta i formalno – fiktivni gradskog ogranka te srranke, inače pravomoćno osuđene zločinačke organizacije, Šime Erlić pokušali su pod svaku cijenu danas s početkom u 11 sati u ulici Andrije Medulića održati press konferenciju zbog istraživačkih novinara koji se bave njihovim korupcijskim aferama.

Kalmeta: “HDZ-ovce se progoni poput divljih svinja”

Međutim, središnjica HDZ-a, odnosno, kako doznajemo. Andrej Plenković osobno, zabranili su Kalmeti održavanje pressice.

– Prvo se jučer u jutarnjim satima dogovaralo kada bi se mogla održati pressica zbog “neizdrživog pritiska koji novinari vrše na HDZ-ovce”. Sama činjenica da je Kalmeti otkrivena i tajna vila u Poljani na Ugljanu dodatno ga je uznemirila istu večer nakon što je objavljen članak. Itekako ga je uznemirila i činjenica da video na kojemu se osramotio kada je u gradu sreo novinare Bajla i Margetića i snimao ih onako zbunjen i prestrašen ima preko 100 tisuća pregleda. Od Kalmete je i Zdravko Livaković tražio da ga zaštiti. Nadalje, jučer negdje oko podne u jednoj od WhatsApp grupa Kalmeta je napisao Šimi Erliću da se pressica mora održati danas, odnosno u ponedjeljak i da to “dogovori s vodstvom u Zagrebu. Kalmeta je Erliću potencijalnu pressicu prezentirao na način da im je rekao da se HDZ-ovce po Zadru progoni “poput divljih svinja”, doslovno. Nakon toga je Plenković osobno zabranio održavanje pressice uz obrazloženje da ne treba dizati buru – govori nam izvor iz HDZ-a koji nam je i dao na uvid originalne WhatsApp poruke.

EKSKLUZIVNO: Ovo je Kalmetina tajna vila u Poljani na otoku Ugljanu izgrađena na reketu

I 2021. središnjica HDZ-a u Zagrebu ponizila je zadarski HDZ

Sve u svemu, ovo je još jedna pljuska zadarskom HDZ-u kojemu središnjica iz Zagreba ne dopušta samostalan rad i djelovanje.

Tjedan dana nakon što im je Plenković iz Šibenika odabrao kandidata, zadarski HDZ i formalno kandidirao Branka Dukića za gradonačelnika Zadra

Ovo, namime, nije prvi put da središnjica HDZ-a ruši prijedloge zadarskog HDZ-a. U tom kontekstu valja se prisjetiti kako je 2021. Andrej Plenković osobno proglasio Božidara Lognina kandidatom za župana, a Branka Dukića kandidatom za gradonačelnika i to prije nego su o tome odlučivale zadarske organizacije, gradska i županijska, HDZ-a.

OBJAVLJUJEMO SNIMKU RADI KOJE JE ZADARSKI HDZ U TEŠKOM RASKOLU: Plenković: “Sastao se HDZ Zadarske županije, Longin i Dukić su kandidati”; Tajnik Ante Babić: “Nismo se sastali i Longin nije službeni kandidat”

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button