KolumneZadne-Izdvojeno

Kolumna Marka Pupića Bakrača: Dude varalice i one prave

Svih ovih godina naslušali smo se laži od naših političara. Obečavali su nam brda i doline, a u pravilu nas na kraju uvijek u svemu iznevjerili. Njihove kampanje i nastupi zasnivaju se na principima kako izlagati i izvarati narod. Prema izgledima njihovih lica, dalo bi se isčitati da pri tom ne osjećaju nikakav sram ili grižnju savjesti. Dapače, čini se kao da u svemu tome na neki svoj perverzan način i uživaju.

S druge pak strane, kada se ti isti političari nađu u situaciji da su sami žrtve manipulacija, najčešće od strane svojih kolega, onda oko toga stvaraju neviđene drame. Plaču nad svojom gorkom sudbinom, iščuđavaju se moralu onih koji su ih na bezočan način iskoristili i izvarali. Tako smo ovih dana, pored svih muka i problema koje imamo u državi, prisiljeni  u udarnim terminima slušati žalopojke Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa, povodom njihove smjene sa mjesta podpresjednika Sabora i marginalizacije unutar stranke. Iako su se upravo njih dvoje, u vrijeme dok su rukovodili strankom i državom, na isti način obračunavali s mnogim svojim kolegama, sad se žale na odmazdu. Odlaze uvrijeđeni i poniženi, kao samo „obični“ zastupnici bez ureda, a mjesta u saborskim odborima za njih su samo dude varalice. Jer oni koji su svojim radom zadužili stranku i državu, zaslužili su mnogo više…  Umišljene veličine izgleda ne žive u stvarnom svijetu,  jer iza njih ostaje, kako sam novi predsjednik priznaje, stranka  na koljenima sa najmanjom potporom u povijesti, te devastirana i opljačkana Lijepa naša. U svom samosažaljenju zaboravili su na svu štetu koju su nam nanijeli, na sve dude varalice koje su nam godinama prodavali.

Za razliku od njih, njihove nešto mlađe kolegice iz Zagorja, danas svjetski poznate HDZ-ovke  Jelena i Viktorija, svojim pravim dudama otvoreno pokazuju kolika dvoličnost  vlada u njihovoj stranci. Pripadnice demokršćanskog HDZ-a koji propagira moral, tradicionalne, kršćanske i obiteljske vrijednosti polugole orgijaju po ulicama Poznjanja, dopuštajući da im grudi pipaju, ližu i razvlače Hrvati i Irci. Njihovo degutantno ponašanje ovjekovječeno na fotografijama obišlo je svijet, te smo po tko zna koji put ispali nekulturni i primitivni. Ipak, u usporedbi sa svojim stranačkim kolegama koji su orgijali državom i njezinom imovinom kako im se prohtije, za štetu imidžu i ugledu Hrvatske koju su one nanijele, može se reći da je minorna.

Šeks i Kosor ne samo da nikada neće odgovarati za svu štetu koju su zajedno sa svojim stranačkim kolegama nanijeli državi i narodu, već su iza njih sada stali i SDP-ovci, koji će im kao bivšim visokim državnim dužnosnicima osigurati urede. Tako će nakon silaska sa dužnosti imati ničim zasluženi komfor, a na štetu svih nas poreznih obveznika, koji plaćamo i još dugo ćemo plaćati posljedice njihove vladavine.

Jelena i Viktorija, zaposlenice tijela državne uprave  RH , Ministarstva kulture i Carinske uprave (tijela u kojima je zbrinut brojan HDZ-ov kadar), prema odlukama nadležnih etičkih povjerenstava, također neće snositi nikakve bitne konzekvence za svoje nedolično i nekulturno ponašanje.

Tako se eto po tko zna koji put pokazuje da vrana vrani oči ne kopa. Političari se međusobno štite, bez obzira na posljedice koje su proizveli svojim djelima i ponašanjem, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju. Danas si vlast, sutra u oporbi. Pa gdje bi stigli kad bi se razračunavali prema djelima i zaslugama. Ono što mnoge struke nemaju, a političari imaju je solidarnost unutar struke. Ako ništa, kod nas se vrlo dobro zna tko orgija, a tko plaća ceh i snosi teret promašaja, propusta, krize…

Sve u svemu Jacine i Šekijeve dude varalice, kao i obnažene grudi kršnih Zagorki, još jednom su nam razotkrile sve licemjerje koje vlada u hrvatskim političkim krugovima.





Related Articles

Back to top button