ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Marin Tomasov umjesto za Dinamo potpisao za Munchen 1860

Iako su ga mnogi već vidjeli u dresu Dinama sljedeće sezone, Marin Tomasov je jučer potpisao trogodišnji ugovor s njemačkim drugoligašem Münchenom 1860. Bivši igrač Hajduka i Zadra već je počeo trenirati s Dinamom, svi su ga očekivali i na okupljanju prije odlaska na pripreme, no Zadranin se nije pojavio, što je bio prvi znak da nešto nije u redu.

Ispostavilo se da je u to vrijeme Tomasov već stavljao potpis na ugovor s njemačkim klubom. S Dinamove strane sporno je to što je igrač već prije potpisao petogodišnji ugovor s njima, no Reno Sinovčić, zastupnik Marina Tomasova, pojasnio je što se zaista događalo.

Prema njegovoj priči iznesenoj u medijima, ispada da se Zdravko Mamić nije držao dogovora. Prema istom, on i Mamić su dogovorili potpisivanje ugovora u petak, ali Mamić je, prema Sinovčićevim riječima, na prevaru ugovor potpisao već u srijedu. Tj. rekao je Tomasovu da je Reno dao odobrenje, pa je Zadranin na kraju i potpisao ugovor.

Zbog toga je Sinovčić odlučio stopirati pregovore i odveo je Tomasova u München gdje je potpisao trogodišnji ugovor.

Zadar se o cijelom slučaju danas očitovao i priopćenjem putem kojeg žele pojasniti stvari:

Potaknuti raznim tekstovima o transferu bivšeg igrača NK Zadra, Marina Tomasova, koje smo imali prilike čitati u tiskovinama kao i na portalima, smatramo za obvezu razjasniti situaciju oko cijelog događaja.

Kao što Vam je poznato Marin Tomasov je s NK Zadrom potpisao Ugovor o profesionalnom igranju dana 20. 04. 2012. godine, koji istječe 30. 06. 2013. godine.

Dana 12. lipnja 2012. godine, NK Zadar je dao pismenu dozvolu Marinu Tomasovu, da se može pojaviti na okupljanju GNK Dinama, te sudjelovati u svim aktivnostima istog kluba, za vrijeme priprema, uključujući i prijateljske utakmice. Ista dozvola nije uključivala, niti je temelj, za potpisivanje bilo kakvog ugovora između Tomasova i Dinama, i svaki navodni potpisani ugovor ili bilo koji drugi dokument sa našim igračem, smatramo ništavnim, upravo iz razloga što je u to vrijeme igrač imao važeći ugovor s NK Zadrom do kraja natjecateljske 2012 /2013 godine.

Jučer 18. lipnja 2012. godine, nakon potpisanog sporazuma dvaju klubova o transferu, raskida Ugovora o profesionalnom igranju između igrača i kluba, te izdane Istupnice od strane NK Zadra, Marin Tomasov potpisao je trogodišnji ugovor s Münchenom 1860 – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik kluba Josip Bajlo.





Related Articles

Back to top button