ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Marko Rašo: U Litvi ću dokazati za što sam sve spreman

raso marko siuliaiNakon Mostara i igranja u Zrinjskom, zadarski nogometaš Marko Rašo izvjesno vrijeme boravio je ponovno u matičnom NK Zadar. Međutim, kratko se tu zadržao, od prije nekoliko dana njegovo sljedeće odredište i to u naredne dvije godine bit će Litva. Klub s kojim je Sukošanac, Rašo potpisao dvogodišnji ugovor zove se FC Siauliai.

Marko, odakle ti u Litvi ? „I ja se pitam, eto čudni su putevi nas sportaša. Došao sam na poziv jednog menadžera iz Litve s kojim sam već duže vremena bio u kontaktu. Ispalo je sve u najboljem redu i sada je na meni da se dokažem“.

Vrijeme koje te dočekalo sigurno nije kao ono u Dalmacij? „Što da Vam kažem, strašno je hladno, oko -10 stupnjeva i nije se lako priviknuti. Uvjeti su odlični, imamo veliku dvoranu za trkačke treninge, tj. atletsku stazu u dvorani i to koristimo za jutro, za popodne je malo teže jer smo na umjetnoj travi sada na -15 ,ali ubrzo će porasti temperatura pa će biti ok, barem se ja toplo nadam“.

Prvi dojmovi? „Sve je odlično, moram pohvaliti ljude iz kluba, na meni je samo da treniram. Svi su mi na usluzi, uzeo sam dres s brojem 10, zna se kome je taj broj namijenjen. Na meni je da to opravdam, samo neka me zdravlje posluži i uvjerena sam da će napokon doći i mojih pet minuta. Sezona počinje 5. ožujka, te se valja što bolje spremiti za nju“.

Nešto više o Litavskoj ligi i klubu? „Moj klub Siauliai je član Prve litavske lige. Inače, Sauliai je košarkaški grad od 120 000 ljudi . Momčad je ove godine dosta pomlađena, cilj je ostao isti. Znači biti među 4 najbolje momčadi koje se kasnije bore za Europu. Najjači klubovi su Ekranas i Žalgiris. Eto, nedavno smo igrali prijateljsku utakmicu s Ekranasom. Bilo je 2:2, postigao sam gol i imao jednu asistenciju. Bolje nije moglo početi“.

Ima li možda još koji Hrvat u klubu? “Hrvata nema, ali je tu Filip Žderić iz BIH, došao je i Goška Gabela. Ja i on, te jedan mladi Rus iz CSKA Moskve jedini smo stranci u momčadi“.

Za kraj, nekoliko riječi o Zadru? „Što reći, vratio sam se i opet nisam dobio priliku, to je kao loša ljubavna priča kad se curi uvijek vraćaš a ne dobiješ ništa od nje. Shvatio sam da nisam po guštu nekim ljudima, čak ni nakon što sam zabio dva gola u poluvremenu protiv Karlovca, sljedeću utakmicu nisam igrao ni sekunde. Tako, nakon sto je počela nova sezona sve je krenulo opet loše po meni i nije bilo druge nego raskinuti suradnju i sreću potražiti negdje drugdje“.





Related Articles

Back to top button