Vijesti

Milanović ispratio 12. vojni kontigent u Poljsku

ŠEF ORUŽANIH SNAGA

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u ponedjeljak u vojarni Bilogora na svečanom ispraćaju 12. hrvatskog kontingenta u sklopu ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj.

U sastavu 12. HRVCON-a ukupno je 69 pripadnika Hrvatske vojske, uključujući i sedam žena, a njihova misija trajat će sedam mjeseci.

“Nekima od vas ovo je prva misija, a neki su već prekaljeni, ali siguran sam da ćete svi svoj zadatak obaviti vrhunski profesionalno”, istaknuo je predsjednik Milanović.

Vojnike je ranije u ponedjeljak uoči njihovog odlaska posjetio i ministar obrane Mario Banožić, poručivši kako se sigurnost Hrvatske gradi i u Litvi i u Poljskoj.

Pripadnici HRVCON-a bit će smješteni u vojarni Bemowo Piskie, a izvršavat će zadaće u samohodnoj haubičkoj bitnici, zapovjednoj satniji, nacionalnom elementu potpore, mobilnom medicinskom timu te stožernom osoblju u zapovjedništvu borbene skupine pod vodstvom SAD-a i u NATO Zapovjedništvu multinacionalnog korpusa Sjeveroistok u Szczecinu.

Zapovjednik 12. HRVCON-a eFPBG-POL je bojnik Ivo Koščević.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button