ZADAR SportZadne-Izdvojeno

EKSKLUZIVNO – NA VIŠNJIKU POČEO ŠTRAJK: Košarkaši Zadra radi neisplaćenih plaća od lani neće igrati utakmicu sa Samarom

Krešimir Ćosić – dvorana

Košarkaši Zadra radi čak četiri neisplaćene plaće koje datiraju još iz sezone 2011/12, ali i konstantnog obmanjivanja od strane Uprave kluba od danas su u štrajku! Ekskluzivna je ovo vijest koju smo doznali tijekom današnjeg dana od izvora iz KK Zadar. Tako igrači Zadra, u znak prosvjeda, unatoč velikoj želji za igrom i dokazivanjem treneru Anti Nazoru danas nisu odraditli popodnevni trening (18 sati).

Neće odigrati ni treću pripremnu utakmicu sa Samarom koja se trebala odigrati u Biogradu u ponedjeljak, 3. rujna. Pod ogromnim znakom upitnika našle su se su i sljedeće utakmice koje zadrani još trebaju odigrati.  Problem je, dakako, novac. Igrače Zadra članovi Upravnog odbora mjesecima obmanjuju kako će im plaće biti isplaćene „sljedeći tjedan“ i tako u nedogled.

Vlasnici stanova traže novce, igrači ih nemaju

Problem su i novi ugovori košarkaša i kluba, prema kojima se košarkaši sami obvezuju plaćati režije, odnosno stan i hranu.  No, kako klub igračima mjesecima nije uplatio niti jedne jedine kune na račun, oni to nažalost nisu u mogućnosti ispuniti, pa tako dolazi do neugodnih situacija u kojima vlasnici stanove na svakojake načine vrše pritisak na igrače da im isplate dugovanja.

Zdravlje i pravilna ishrana – upitni

S obzirom na nedostatak novca igrači se i ne hrane na način koji odgovara sportašima u punom treningu te je veliko pitanje koliko će sve skupa utjecati na njihovu pripremljenost i rezultate u nadolazećem periodu.

Podrška košarkašima Zadra, samo hrabro!





Related Articles

Back to top button