IzdvojenoZadarZADAR Sport

OBJAVLJUJEMO PORUKE: Rubeša se tajno sastajao s Gunjevićem i mimo NO-a s njim dogovorio ogromnu plaću i protustatutarnu proviziju, na potezu su gradonačelnik i policija

Predsjednik Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar Ante Rubeša dogovarao je plaću s novoizabranim direktorom kluba, Davidom Gunjevićem mimo znanja NO-a i Skupštine kluba, odnosno gradonačelnika Branka Dukića što je dužan učiniti po službenom Statutu KK Zadar.

Tek po okončanju Rubešinog privatnog dogovora s Gunjevićem koji se nije odvijao u službenim klupskim prostorijama, već u jednom zadarskom kafiću, predsjednik NO-a običnom WhatsApp porukom izvijestio je članove NO-a o onome što je uspio sam dogovorio s Gunjevićem.

“Uvjeti direktora su 15 tis kn plaće, 2.5 % od sponzorskih ugovora koje on donese i tri plaće otpremnine. Nas prijedlog bi bio 13 tis plaća, 5% od sponzorskih ugovora i tri plaće otpremnine. On ide na mandat od 4 godine”, napisao je Rubeša u WhatsApp grupi u kojoj su svi članovi NO-a: Enio Meštrović, Siniša Pećanac, Davor Karlović i Ante Rubeša.

Autentičnost Rubešine poruke koju danas ekskluzivno objavljuje ZADAR News potvrdilo je više članova NO-a.

– Točno je, to je ta poruka koja nam je stigla i prema njoj ispada da je Rubeša sam ispregovarao sve s Gunjevićem i tako je dogovorena i plaća i provizija. Mi o ovoj Rubešinoj odluci nikad nismo raspravljali na sjednici NO-a niti je o tome bilo riječi na NO-u – govori nam jedan od članova NO-a.

I druga dva člana s kojima smo razgovarali potvrdili su autentičnost Rubešine poruke.

ZADAR News u realnom vremenu ima uvid u cjelokupnu WhatsApp korespondenciju NO-a.

U međuvremenu ZADAR News je dobio na uvid prepiske WhatsApp komunikacije u kojoj sudjeluju svi članovi NO-a, kao i cjelovite audio snimke svih sjednica NO-a otkako je Rubeša predsjednik. Iz audio snimke s posljednje sjednice NO-a uistinu proizlazi kako se na istoj niti u jednom trenutku nije razgovaralo o Gunjevićevoj plaći.
Iako je gradonačelnik Branko Dukić u više navrata javno izjavljivao kako bi se KK Zadar trebao pridržavati njegove uredbe iz 2020. godine prema kojoj je i više nego jasno kolika plaća može biti za direktore javnih tvrtki i dioničkih društava u vlasništvu Grada Zadra, Rubeša je odlučio prkositi gradonačelniku koji će ga, kako doznajemo, ubrzo, nakon sazivanja prve sljedeće Skupštine kluba i službeno smijeniti.

Audio snimke sa sjednica NO-a potvrđuju kako se na istome nikada nije odlučivalo o plaći Davida Gunjevića

U međuvremenu je ZADAR Newsu izvor iz KK Zadar dostavio i zapisnike s dvije sjednice Nadzornog odbora. Na sjednici održanoj 26. lipnja 2022. godine nalazile su se tri točke dnevnog reda: “Radni sastanak s privremenim direktorom”, “Odluka o ispitivanju kandidata koji su se prijavili za Sportskog direktora” i “Razno”.

Rubeša glasao protiv Denis Pleslića, nadzornici izabrali Vedrana Modrića za sportskog direktora pa na nagovor Enija Meštrovića poništili glasanje

Na sjednici održanoj 30. lipnja 2022. godine nalazile su se opet tri točke dnevnog reda: “Razgovor s kandidatom Vedranom Modrićem, “Odluka o odabiru Sportskog direktora” i “Razno”.

Zanimljiv je i podatak kako je predsjednik Ante Rubeša na sjednici NO-a na kojoj se birao sportski direktor svoju podršku dao Vedranu Modriću.

“Nakon kratke i žustre rasprave nadzornik Meštrović je predložio da se još jednom razgovara s kandidatom Pleslićem za što su se načelno složili i preostali nadzornici, te su odlučili još jednom pozvati spomenutog kandidata na razgovor 1. srpnja 2022. u 18 sati”, piše u zapisniku.

Iz ovog zapisnika vidljiv je utjecaj nadzornika Enija Meštrovića zbog čijeg inzistiranja je došlo do novog sastanka s Pleslićem koji je naknadno, iako nije bio izbor većine, izabran za sportskog direktora, proizlazi to iz ekskluzivne dokumentacije koju objavljujemo ispod ovog teksta.

Rubeša odbijao odgovoriti na pitanje na kojoj sjednici Nadzornog odbora se raspravljalo o Gunjevićevoj plaći (nije niti na jednoj, op.a.)

U međuvremenu je ZADAR News je uspio doći do Ante Rubeše kojega smo zamolili da nam prokomentira cijelu situaciju prema kojoj je, evidentno je, kršio Statut kluba i nije surađivao sa Skupštinom kada je trebao.

Na konkretno pitanje “Na kojoj sjednici Nadzornog odbora je raspravljano o visini plaće za direktora Davida Gunjevića” Rubeša nas je tražio da mu dostavimo “potvrdu da smo novinari”. Usput, isto tako čisto da se zna, Rubeša je 2014. godine bio zaposlenik ZADAR Newsa, ali je zbog nepismenih i neartikuliranih tekstova koje je jako kratko vrijeme pisao za naš portal, dobio otkaz.

KK ZADAR U PROBLEMIMA – Klupski račun blokiralo više igrača – upitan početak sezone

Policija je izviještena o slučaju

Kako neslužbeno doznajemo, zadarska policija izviještena je i ranije o navodnom kršenju više zakona od strane predsjednika NO KK Zadar, Ante Rubeše te se žurno radi na utvrđivanju činjeničnog stanja. Ako policija uistinu utvrdi ono što je ovih dana ZADAR News imao prilike vidjeti i čuti, Rubeši se definitivno ne piše dobro.

Rubeša je na široj koalicijskoj listi SDP-a ušao u Gradsko vijeće i spasio HDZ od novih izbora. Prebjeg su mu platili pozicijom u Nadzornom odboru kluba, kao i Eniju Meštroviću

Inače, kada je riječ o Anti Rubeši, za istaknuti je podatak kako se radi o vijećniku koji je na široj koalicijskoj listi SDP-a ušao u Gradsko vijeće, ali je na izglasavanju proračuna podržao HDZ-ov prijedlog proračuna zbog čega mu je dodijeljen na upravljanje KK Zadar. 

Gunjević je u klub došao s lažnom najavom da će nam dati na uvid fakture iz mandata Borisa Skroće

Dolaskom na čelo kluba, Rubeša je, prema vlastitom priznanju Davida Gunjevića, istoga telefonski nazvao i pitao ga hoće li biti direktor u klubu, na što je Gunjević i pristao. Unatoč javnom obećanju kako će ZADAR Newsu dostaviti sve fakture iz mandata Borisa Skroće na koje imamo pravo prema pravomoćnom rješenju Povjerenikaza informiranje, (kada mu je Gunjević bio glasnogovornik, op.a.), on to nikada nije učinio. Nakon Rubešinog napada na potpisnika ovog teksta, i Gunjević i Rubeša policiji su dali lažni iskaz, međutim, snimka koju smo naknadno objavili demantirala je i Gunjevića i Rubešu.

Rubešin konačan izlazak iz ormara

NASTAVLJA SE..

 





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button