VijestiZadarZadne-Izdvojeno

HDZ: ‘Odustajemo od podvodnih tunela, o njima se previše priča’

Picture17_1369832318Projekt podvodnih tunela koje je HDZ namjeravao prezentirati sljedeće srijede na svom forumu “Investicijski potencijali Hrvatske” u zagrebačkom hotelu Westin do daljnjega se, kako doznaje Jutarnji list, odgađa.

Neslužbeno obrazloženje je da se o tunelima dovoljno pričalo i pisalo te da je vrijeme da se javnost upozna i s nekim drugim HDZ-ovim projektima.

Sukob struja

U HDZ-ovim kuloarima, pak, moglo s čuti kako su tuneli ispali s dnevnog reda zbog ponovnog sukoba različitih struja u HDZ-ovu gospodarskom timu. Nije tajna, naime, da se dio HDZ-ovih stručnjaka još ranije pobunio protiv tog projekta. Jedna od prvih bila je Martina Dalić koja je javno kritizirala HDZ-ove projekte navodnjavanja, kanala Dunav-Sava, te podvodnih tunela za koje je istaknula kako “ne mogu spasiti Hrvatsku”. U HDZ-u se nagađalo kako je Dalić zbog toga čak odbila sudjelovati na Investicijskom forumu.
Pobjednički tandem

No, odnedavno je, očito, došlo do promjene, jer će Dalić biti jedna od glavnih govornika na Forumu u Westinu. Podvodnim tunelima protivio se od početka i koordinator nekoliko HDZ-ovih odbora za gospodarstvo Domagoj Milošević koji je jedan od glavnih inicijatora održavanja Foruma. S druge strane, kako se donedavno tvrdilo u HDZ-u, projekt tunela trebali su u Westinu prezentirati šef HDZ-ova Odbora za gospodarstvo i profesor s Ekonomskog fakulteta Marko Kolaković, te inženjer tog projekta Boženko Jelić i njegov sin Rino.

Hoće li tuneli biti odgođeni tek privremeno ili će ih se HDZ definitivno odreći, u HDZ-u se jučer nije znalo.

Povratak na ljeto?

– Vidjet ćemo, možda će biti prezentirani na ljeto u sklopu foruma o turizmu – kazao je jedan član HDZ-ova gospodarskog tima.

Iako su tuneli ispali, ostali su drugi projekti koje je HDZ spominjao, među ostalim, navodnjavanje i kanal Dunav – Sava, a o njima će se u srijedu raspravljati na trećem panelu pod nazivom “Poljoprivreda i upravljanje vodama”.

Pomoć iz Bundestaga i Poljske

Uvodničarka prvog panela “Uvjeti za ostvarenje novog investicijskog ciklusa” bit će Martina Dalić, a među sudionicima će biti i Klaus-Peter Willsch, zastupnik u Bundestagu i član Odbora za gospodarstvo i energetiku. Panel “Ulaganja u infrastrukturu i korištenje EU fondova” otvorit će Domagoj Milošević, a sudjelovat će i gost iz Poljske Grzegorz Orawiec, direktor odjela za regionalnu politiku Vojvodstva Zwitokrzyskie. Uz šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, uvodni će govor na forumu “Investicijski potencijali Hrvatske” održati i Klaus-Peter Willsch koji pomaže HDZ-u u izradi gospodarskog programa.





Related Articles

Back to top button