IzdvojenoVijestiZadar

Policija upala u stan u kojemu je 10-godišnjak bez dijagnoze popio Normabel, ravnateljica ne želi odgovarati na pitanja

POLICIJA ISPITALA VIŠE LJUDI

Manje od sat vremena nakon što je ZADAR News objavio nalaz prema kojemu je 10-godišnje dijete, štićenik Centra za socijalni rad, bilo pozitivno na Normabel, iako mu nikad nitko nije postavio dijagnozu prema kojoj bi mogao konzumirati lijek koji se dobiva isključivo putem recepta, u stan pod nadzorom CZSR upala je policija. 

U stanu koji je pod kontrolom Centra za socijalni rad 10-godišnje dijete bez dijagnoe pozitivno na Normabel

Doznajemo kako je policija razgovarala s više ljudi, a među njima je bila i maloljetna osoba koja je konzumirala Normabel. 

Nova prijava policiji: kako su djeca mogla doći do lijekova?

Nakonadno je jedna policiji, doznajemo, podnesena nova prijava protiv osobe koja je dopustila maloljetnim štićenicima da sami konzumiraju Normabel. 

U međuvremenu nam se javila i predstojnica CZSR, Martina Čuljak Jovančević, međutim, na pitanja koja smo joj poslali nike dala odgovore. 

Poštovani,

slijedom Vaših upita ovim putem Vas obavještavamo kako u ime Hrvatskog zavoda za socijalni, Područni ured Zadar, a sve radi zaštite prava i interesa mlt. djece, nismo u mogućnosti iznositi bilo kakve informacije koje bi bile dostupne javnosti.

S poštovanjem,

v.d. predstojnica:

Martina Čuljak Jovančević, dipl.soc. radnica

10-godišnje dijete bilo je pozitivno na Normabel

 

Pitanja na koja nam Martina Čuljak Jovančević nije odgovorila:

Poštovana Martina Čuljak Jovančević,

Nastavno na naš telefonski razgovor postavljam vam sljedeća pitanja:

Kako je moguće da je maloljetno dijete koje je korisnik vaše ustanove pozitivno na benzodiazepin, odnosno na lijek Normabel ako djetetu nikad nitko nije postavio dijagnozu koja bi podrazumijevala konzumiranje takvog lijeka?

Prema pisanim dokumentima i nalazima koje posjedujemo to se upravo dogodilo u vašoj ustanovi, odnosno u stanu u kojemu boravi malodobno dijete rođeno 2013. godine.

Kako je moguće da osobe koje bi trebale brinuti o djeci u stanu zapravo ne rade svoj posao i na ovaj način drogiraju djecu?

Hoćete li kazneno prijaviti osobe koje bi se trebali brinuti o maloljetnim korisnicima vaše ustanove zbog očitog počinjenja kaznenog djela na štetu djeteta?

Što ste dosad poduzeli po pitanju izvještaja koje ste dobivali od strane osobe koja je vršila stručni nadzor nad majkom i djetetom do danas?

Koga ste do danas izvijestili o ovim očitim kršenjima prava djece u ustanovi kojom upravljate?

Mislite li zbog svega podnijeti ostavku?

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button