KolumneZadne-Izdvojeno

Priče iz života: Lucky lady, ona ili ja

Osjeća se miris proljeća u zraku, dan je prekrasan, ma i više nego prekrasan, prohladno jutro i zubato sunce, a oblaci u deficitu. Odoh na neplaćeni godišnji, tamo gdje caruje tišina, tamo negdje gdje nebo ljubi kamen, tamo gdje možeš dotaknuti sunce i oblake, odoh u planine.

Idem trenirati mozak, predozirati se zdravim životom, pomicati granice izdržljivosti i udisati zrak slobode, možda zvuči kao neki loš samoubilački bombaški napad, ali naoružala sam se sa puno dobre volje i optimizma.

Nosim samo ‘tri stvari’:
1. Blok i olovku – da se mogu hvaliti pregaženim kilometrima, osvojenim vrhovima i pričat ‘lovačke priče’ kad se vratim u civilizaciju, naravno sve to u slučaju da mi u danima samoće neka revolucionarna ideja padne na pamet.
2. Ogledalo – kao podsjetnik da sam žena. Treba se pogledati tu i tamo, namjestiti frizuru, nabaciti osmjeh i biti najljepša na ‘vrhu svijeta’.
3. Ruksak – pun osmjeha, ljubav na leđima i sreću u džepovima!

Ona – čvrsto stoji u vremenu, stoji u visini, osamljena i veličanstvena, odiše nekom posebnom snagom i ponosom, izaziva divljenje, a od njenih zanosnih obilna zastaje dah.. i tako već stoljećima . Ona osvaja i neosvojive muškarce, a druge žene čini ljubomornima samouvjereno prkoseći hladnim vjetrovima i snježnim olujama.

Dok joj sunce miluje rumene obraze idem prema njoj i gledam, gledam bez zraka nabujale grudi koje je isklesala bura svojim udarima, bore na licu koje su utabali planinari svojim putevima, oči pune hrabrosti i životnih priča njoj nepoznatih ljudi, i ne znam dali sam ikada vidjela ljepšu ženu? No, ljepota može zavarati, ta žena zove se Planina i nije slučajnost što je žena. Ona je spremna da naplati svaki pogrešan korak, da se okrene protiv čovjeka i uništi ga, to je cijena njezine ljepote, i zato ova žena zaslužuje posebno strahopoštovanje.

I baš kao i svaka (ne)tipična žena i Ona je komplicirana, isprepletena putevima od kojih je svaki jedinstven, ali ipak samo jedan put vodi do vrha? Ne postoje dva jednaka puta, postoje samo putevi na kojima se mijenjamo i rastemo, stječemo nova iskustva i spoznaje, spajamo se i razilazimo sa drugim ljudima, ali ako slušamo tajming svoje duše i ono što nam srce šapće, e tada, tada sve staze vode do vrha, tada su svi putevi oni pravi. I nikada nemojte odustajeti jer nikada nije kasno da pronađete pravi put i osvojite svoju planinu. Nakon susreta sa Ovom ženom sve svakodnevne brige su daleko, i vrijeme staje, sve postaje relativno kako novac tako i sreća. Dok si u zagrljaju sa njom imaš osjećaj da nestaju svi strahovi i frustracije, da nema teških misli i emocija, samo onaj osjećaj pobjede ovdje i sada, samo Ona velika i čudesna i to je onaj trenutak kada cijeli život stane u običan ruksak, a to nema cijenu i rok trajanja.

Znate tko je mene natjerao da je zavolim? On – a onda sam ga ostavila nakon susreta s Njom. Odmah sam znala da se snjom ne mogu mjeriti, znala sam da će je uvijek voljeti više nego mene, a znam i još nešto – Ona će zauvijek ostati jedina žena u njegovom životu.





Related Articles

Back to top button