IzdvojenoZadar

PROCURILE NOVE PORUKE: Socijalne radnice Katarina Skoko i Ariana Pavić o očevima na čijim predmetima rade: “To su psihički bolesnici, pijanci i bijednici”

STRAŠNO

U sinoćnjem podcastu na svojoj Facebook stranici, kao i na stranici portala ZADAR News ekskluzivno smo objavili skandalozne poruke koje su razmjenjivale socijalne radnice Hrvatskog zavoda za socijalni rad u Zadru Katarina Skoko i Ariana Pavić. Radi se, naime o internoj komunikaciji socijalnih radnica koje su se dogovarale o načinu na koji će pisati preporuke sudovima vezane za skrbništvo maloljetne djece.

Ovo je drugi set poruka u kojima je protagonistica notorna Skoko. Ona je, naime, već bila dio prvog seta poruka koje je ZADAR News objavio 8. travnja, a koje su se ticale oca maloljetnog djeteta Vice Jukića i njega osobno, a koji je nakon što smo objavili degradirajuće i ponižavajuće poruke i sam istupio u našem podcastu Aktualno.

I u drugom setu poruka Katarina Skoko teško krši pravila i propise Hrvatske komore socijalnih radnika i Hrvatskog zavoda za socijalni rad – očeve naziva pogrdnim imenima

I iz prvog seta poruka koje je Skoko razmjenjivala sa socijalnom radnicom Robertom Stručić razvidna je frustriranost mlade socijalne radnice koja se ne libi očeve nazivati pogrdnim imenima. Za podsjetiti je i udarna rečenica koju je Skoko poslala Stručić u kojoj tvrdi da djetetu nije potreban otac. Nakon što smo objavili prvi set poruka, a kasnije i intervju s Jukićem, oglasila se Hrvatska komora socijalnih radnika koja je pokrenula disciplinske postupke protiv Skoko i Stručić.

Kao što smo već rekli, u sinoćnjem podcastu objavili smo i drugi set poruka koje su jedna drugoj slale socijalne radnice i zaposlenice Hrvatskog zavoda za socijalni rad u Zadru Katarina Skoko i Ariana Pavić. Iako su poruke neprepričljive, a za mnoge i negledljive, valja ih detaljno objasniti.

Ariana Pavić i Katarina Skoko ne biraju riječi i svoje preporuke sudovima temelje na klevetama i lažima – čovjeka s kojim su razgovarale proglasili psihičkim bolesnikom, govorile da “dolazi u dronjcima”

U jednom trenutku Skoko se obraća Pavić s porukom “Hej draga kakva je danas situacija s, čulo se dosta povišenih tonova?”, na što joj Pavić odgovara “Ajme majko, uff, ne spominji mi ga. Ne podnosim ga.” U nastavku svog infantilnog i nebuloznog pisanja Pavić piše Skoko kako je otac o kojemu pričaju “za liječenje”, spominje kako isti na sastanke dolazi “u dronjcima” i zaključuje kako bi “umrla od gladi kraj njega”, čime Pavić aludira da je upravo otac o kojemu piše gadosti i teške optužbe taj koji bi trebao financirati svoju bivšu suprugu.

Pavić zatim šalje novu poruku Skoko u kojoj tvrdi za očeve da su “alkoholičari i nasilnici” i kako bi “trebali povesti računa o dojmu kojega ostavljaju”.

Nastavak korespondencije dvije socijalne radnice postaje dinamičniji, ali i brutalniji po pitanju roditelja, odnosno očeva koje kleveću i vrijeđaju. Prisjetila se tako Skoko Vice Jukića i kazala kako joj je slučaj čije prezime ne objavljujemo, najgori.

Socijalne radnice Katarina Skoko i Roberta Stručić o nikad osuđivanom ocu: “Djetetu na treba ovakav otac, idemo ka postrožavanju mjera”

Očeve proglasile pijancima, psihičkim bolesnicima i bijednicima

“Uz onog Jukića, _ mi je najgori. To je kreten koji se ne miri s rastavom i onda instrumentalizira dijete kako bi pakostio majci”, piše Pavić.

Skoko je dalje pita “je li to onaj pomorac”. Pavić joj odgovara i za njega da je “psihički bolestan”, dodaje i kako “ono mora biti nešto obiteljski”. U istoj poruci piše i “još mi govori kako je super tata i kako je sina učio voziti. I on bi skrbništvo nad djetetom?”.

Potom Skoko šalje poruku “Ajme majko, zamisli taj nered s više djece? Bolje da samo njega imaju”.

Pavić zatim zaključuje “on i više djece? taj ne zna ni kako je ovo dobio ni kako se oženio”.

Kada je u pitanju supruga oca kojega su upravo oklevetale na najgori mogući način, za nju imaju samo riječi hvale. Skoko govori kako je “nju viđala s malim po gradu”. Dodaje i kako joj se čini “skroz ok žena”.

Ariana Pavić: “On je psihički bolesnik, to mora biti nešto obiteljski”

To potvrđuje u Pavić. “Pa mogu ti reći da baš jest. Ugodna, radi i bori se. I s njim onakvim. On je bože sačuvaj, ne znam kako je taj brak uopće potrajao”, pita se Pavić na što joj Skoko daje odgovor “mlada i zaljubljena, bolje nije znala”.

Pavić naknadno zaključuje kako je “trebala ranije uteći” i kako joj “s djetetom samo pakosti i kako ga uopće nije briga za malenog”. Za kraj dodaje i kako je jedino dobro u tom slučaju to što otac “plaća alimentaciju”.

Kasnije se vraćaju na temu Vice Jukića. Skoko pita Pavić “što je bilo s Jukićem, nisi mi ništa govorila dok je pričao, što ću s njim pričati nakon svega što je pisao o meni”. Zaključuje i kako s Jukićem “treba paziti jer je suviše problematičan i suprotstavljiv”. Dodaje i kako su s njim “samo problemi”.

Pavić o Jukićevom slučaju dodaje “To baš traje s njih dvoje, i mene zapali”.

A onda novi slučaj, Skoko šalje Pavić nepismenu poruku punu pravopisnih i gramatičkih poruka iz koje je razvidno jedino da oca na čijem predmetu radi naziva bolesnikom. Tu Skoko priznaje i kako krši zakon. odnosno priznaje da namjerno izbjegava stranku u postupku i izbjegava ga.

Kompletan set poruka možete pogledati u podcastu od sinoć:

Katarina Skoko priznala da krši zakon i da namjerno izbjegava stranku u postupku, priznala i kako to radi

“Umjesto da je sretan što dijete vidi uopće on bi da živi s njim. Sramota. Tip je bolesnik i izbjegavam ga. Govorim da nemam vremena ili da sam zauzeta na terenu”, priznaje Skoko u poruci. Pavić je, naravno, razumije što i potvrđuje porukom.

Pavić uvodi novo prezime u komunikaciju na što Skoko opet reagira brutalno.

“Ah, to je priča za sebe, mimoza. Ne znam što je ona vidjela u tako mekanom muškarcu. Bijednik ako mene pitaš. Ne gleda mi ga se kad počne cviliti o nepravdi. Djecu protiv majke okrenuo”, piše Skoko na što joj Pavić odgovara “On je još dobar naspram drugih, pustiš ga da se izjada i to to”.

I to je to.

Očitovanje ministarstva, Hrvatskog zavoda za socijalni rad, nadležnih inspekcija i Hrvatske komore socijalnih radnika objavit ćemo kad se na naš upit o ovoj temi očituju.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button