VijestiZadarZADAR SportZadne-Izdvojeno

Senzacija u Novom Mestu: Zadar košem Filipa Kraljevića došao do vrijedne pobjede

0000000000435750

 

Zadar je odnio vrijedne bodove iz Slovenije, točnije Novog Mesta, a junak Zadrana je Filip Kraljević koji je šutem s poludistance dvije sekunde prije kraja donio vrijedne bodove svojoj momčadi.

Trener Krke Aleksandar Džikić je otvorio utakmicu sa petorkom Klobučar, Lapornik, Murić, Hukić i Bolčina, dok je Vlašić otvorio petorkom Lawrence, Šutalo, Ramljak, Ivanov i Sobin.

Ramljak otvara polaganjem za 0:2, a uzvraća Bolčina za 2:2. Nakon izgubljenih lopti Lawrencea i Šutala Hukić zabija tricu za 5:2, a uzvraća Lawrence dvicom pa Šutalo tricom i Zadar vodi 5:7. Ramljak postiže koš uz faul za 5:9, a Krka preko Bolčine i Klobučara pa opet Bolčine radi mini-seriju 6:0 i vraća se u vodstvo 11:9. Igra se koš za koš, za Zadar je raspoložen Marko Šutalo, dok Krku predvodi bivši igrač Partizana Klobučar. Postiže tricu za 19:17, a potom i koš uz dodatno bacanje i Slovenci vode 22:17. Šutalo postiže jedno od dva za 22:18, a Buljan vraća na do tada najvećih +6, 24:18. Lawrence zaključuje četvrtinu košem za 24:20.

Murić otvara košem preko Šutala za 26:20, Car postiže tricu pa potom krade loptu, a Ive Ivanov postiže koš za 26:25. Mala prednost Krke održava se sve do rezultata 32:32 kada Zadar ubacuje u višu brzinu i radi seriju 6:0 preko raspoloženog Dijana koji hvata skok u napadu, potom lijepo asistira za zakucavanje Kraljevića, a onda isto ponavlja i Car. Zadar vodi 32:38. Murić zabija tricu nakon izgubljene lopte Cara, koji se iskupio košem na drugoj strani. Na semaforu je 35:40. Prostran nakon koša Buljana vraća na +5. Car radi faul na Klobučaru na šutu za tri, a ovaj postiže sva tri bacanja. Murić iz kontre izjednačava rezultat, pa potom i zabija za vodstvo, a poluvrijeme završava Kraljević na asistenciju Cara, 44:44.

Drugo poluvrijeme započinje košem Murića za 46:44, a Kraljević vraća na početak. Lapornik zabija za +2 Krke, no večeras izvrsni Kraljević košem uz prekršaj dovodi Zadar u vodstvo, 48:49. Hukić dvicom pa Murić tricom odvode domaćine na +4, 53:49. Dijan pogađa samo jedno bacanje, a Bolčina šut s poludistance za 55:50. Car asistira za Ivanova, ali Hukić drži Krku na pristojnih +5. Pri rezultatu 57:53 Vlašić nakon jedne dvojbene odluke sudaca dobija tehničku pogrešku, ali Hukić na sreću promašuje slobodno bacanje i uz to domaćini ne realiziraju svoj napad. Nakon pogođenog jednog penala Cara, Lapornik zabija koš, a potom Car odmah gubi loptu te Klobučar lijepim rollingom diže Krku na +7, 61:54. Krka koševima Pavića i Buljana odlazi na 65:56, no Lawrence tricom i Šutalo dvicom drže Zadrane u igri. Ramljak na 6 sekundi do kraja treće četvrtine odlično krade loptu i dodaje za Šutala, ali Buljan ga još bolje blokira.

Četvrtu četvrtinu otvorio je Zadar serijom 7:0 slobodnim bacanjima Ramljaka i tricom i dvicom izvrsnog Šutala. Večeras neprimjetni Armstead zabija svoj prvi koš, a Marko Šutalo pravi prekršaj u napadu, svoju četvrtu osobnu grešku večeras. Booker vraća Krku u vodstvo teškim šutem za dva, no Lawrence tricom i razigrani Šutalo dvicom donose Zadru +4, 69:73. U idućem napadu Krke dvojbena odluka sudaca. Marku Šutalu je suđen peti prekršaj, a on ljut sudačkom odlukom radi glupost – para dres i dobija tehničku pogrešku što domaćini kažnjavaju slobodnim bacanjem Klobučara i košem Bookera. Isti igrač potom promašuje dva penala, no Buljan skače i zabija za +1, 74:73. Car gubi loptu, Booker promašuje, no Buljan je ponovno na pravom mjestu i donosi Krki +3. Krka pa Zadar promašuju, a potom Ive Ivanov košem smanjuje na -1 za Zadar. Nakon toga ponovno dvojbena odluka sudaca koji sude prekršaj Ivanovu na Buljanu, no ovaj promašuje oba penala, a Ramljak postiže na drugoj strani tricu za 76:78. Lawrence radi faul na Klobučaru, ali bivši igrač Partizana je točan samo jednom pa je na semaforu +1 za Zadrane, 77:78. U napadu Lawrence dugo drži loptu i na kraju je gubi, da bi Murić položio na drugoj strani za 79:78 Krke. Zadru je ostalo dvadeset sekundi, Vlašić ne zove time-out što se pokazuje dobrom odlukom. Car je dugo držao loptu, na kraju krenuo u prodor i u kutu pronašao Filipa Kraljevića koji hladnokrvno zabija s poluodstojanja za 79:80. Domaćinima je ostalo dvije sekunde do kraja, Džikić je pozvao minutu odmora, da bi se sam našao Lapornik koji kreće na prodor, no Filip Kraljević sjajnom blokadom potvrđuje pobjedu Zadra.

Zadar je ponovno predvodio Marko Šutalo sa 26 poena, a dvoznamenkasti su bili i Lawrence sa 13 te Ramljak i Kraljević sa 11 poena. Za domaćine je Klobučar postigao 17, Murić 16, a Buljan 14.

Ovom pobjedom Zadar je pobjegao Union Olimpiji na dvije pobjede razlike te se izjednačio sa MZT-om i Širokim. Zadar u idućem kolu u Krešinom domu u subotu od 17 sati dočekuje Igokeu.

 

STATISTIKA UTAKMICE :

Untitleddsd





Related Articles

Back to top button