IzdvojenoZadar

UBOJICE SDP-a – I Peđa Grbin podržava koaliciju SDP-a i HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Zadra

RADETA, ZUBČIĆ I GRBIN

Gradska organizacija SDP-a, koja je od izglasavanja gradskog proračuna kojega je predložio HDZ u koaliciji s tom strankom u Gradskom vijeću prolazi možda najsramotnije razdoblje u svom dugogodišnjem postojanju. Naime, osim činjenice da su u Gradsko vijeće “upala” tek četiri člana te stranke, predsjednik GO-a, Daniel Radeta u GV je uvukao i tri člana Akcije mladih, stranke koja je na izbore izašla na SDP-ovoj listi, a čiji protagonisti su više od jednog desetljeća proklinjali SDP, o čemu su više od deset godina pisali brojni zadarski mediji.

KOLUMNA – Daniel Radeta i Jure Zubčić su politički mrtvaci i grobari zadarskog SDP-a

Radeta ponizio SDP: Akciji mladih dao 3 prolazna mjesta, u Gradsko vijeće ušla samo četiri SDP-ovca

I dok Radeta na sve načine pokušava zaustaviti ZADAR News da ne pišemo o dogovoru s SDP-a s HDZ-om, njegov stranački “nadšef”, odnosno osoba ingerentna za gradsku organizaciju, predsjednik
Županijske organizacije SDP-a, Jure Zubčić odbija raspustiti Radetin gradski ogranak čime Radeti daje legitimitet za moralni i politički salto mortale kojega ovih tjedana i mjeseci Radeta i njegovi vijećnici, iako su SDP-ovci, na štetu SDP-a, a za interese HDZ-a i zločinačkog klana Božidara Kalmete sprovode u djelo.

SDP-ovci tvrde: “Ne upravljaju strankom ni Radeta ni Zubčić, već Dan Marinović. Pitajte ga koliko je novca dobio iz proračuna Grada Zadra u posljednjih 10 godina”

Kalmeta s javnim novcem financira Dana Marinovića i tako ga “drži za jaja”

Kako su nam opisali neki od istaknutijih SDP-ovaca dobro upućenih u prilike oko te stranke, iza cijelog projekta održavanja HDZ-a na vlasti stoji odvjetnik Dan Marinović, sin ustavne sutkinje Ingrid Antičević Marinović koji, kako nam to govore oni bolje upućeniji, više od jednog desetljeća prima milijunske iznose od gradova i općina u Zadarskoj županiji. U zbir cijelog novca uključen je i Marinovićev klub KK Jazine koji godišnje prima preko pola milijuna kuna samo iz gradskog proračuna.

– Tako Kalmeta drži “za jaja” Dana Marinovića, dok on kadrovira i postavlja ljude u SDP-u koji, eto, kad imaju priliku, ne ruše HDZ. To je ta priča. Pitajte općine i gradove da vam odgovore koliko su dosad novca dali Marinovićevom odvjetničkom uredu, pitajte Grad Zadar koliko je upucao novca u Marinovićev klub KK Jazine i sve će vam biti jasno. Da nije bilo Kalmete, Marinović ne bi mogao ni primirisati općinama u kojima su načelnici HDZ-ovci – tvrdi nam osoba dobro upućena u Marinovićeve transakcije.

Dan Marinović nas je zvao u 3 sata ujutro – ne želi odgovoriti koliko je proračunskog novca zgrabio u posljednjih 10 godina

Sam Marinović nakon jučerašnjeg članka postupio je malo čudno. Naime, u 3 sata i 24 minute usred noći, uredniku ZADAR Newsa i potpisniku ovog teksta zazvonio je mobitel. Nakon što se nisam javio na mobitel, nešto kasnije sam Marinovića SMS-om pitao zbog čega me zove usred noći, na što je Marinović prvo demantirao da me zvao, da bi u kasnijoj komunikaciji pokušao “spustiti loptu”. Iako smo ga pitali o transakcijama u njegov odvjetnički ured, Marinović nam nije htio odgovoriti koliko je dosad javnog novca primio, ali to je podatak do kojega će ZADAR News ubrzo doći, o tome uopće nema spora.

Kako bismo u cijelu priču oko trgovine SDP-a i prelasku u HDZ-ov tabor krenuli na pravi način, valjda naglasiti da smo prije prve objave koja je na našem portalu izašla prije nekoliko dana upit o svemu poslali predsjedniku SDP-a Hrvatske, Peđi Grbinu.

Pozdrav gospodine Grbin, pitanje: Hoće li gradska organizacija SDP-a u Zadru biti raspuštena zbog koaliranja s HDZ-om (podržavanja njihovog proračuna)?

Kako komentirate činjenicu da je SDP u Zadru u koaliciji sa strankom koja je pravomoćno osuđena zbog pljačke vlastitog naroda?

Planirate li i vi na državnoj razini koalirati s HDZ-om?

Odgovore na pitanja, pretpostavljate, nismo dobili. Međutim, od izvora iz SDP-a Hrvatske u Zagrebu i osoba bliskih samom Peđi Grbinu doznali smo kako je Grbin zbog našeg upita nazvao Juru Zubčića i Daniela Radetu koji su mu “objasnili” da nisu koalirali s HDZ-om. I pritom su ga lagali jer je, kao što je već poznato, SDP čak dvaput u Gradskom vijeću izglasao proračun kojega je skrojio HDZ, a formalno predložio zadarski gradonačelnik zvan “Šmrkalica” i jedan od najbezveznijih likova ikada, Branko Dukić.

Grbin nakon upita ZADAR Newsa zvao Radetu i Zubčića, oni mu lagali da “nisu koalirali s HDZ-om”, a jesu

– Peđa Grbin je bezveznjak i diktator. Zamislite da takvom liku date vlast što bi on radio svom hrvatskom narodu kada je u stanju brisati iz članstva stranke svoje stranačke kolege koji imaju drugačije mišljenje od njega. Taj bi, da kojim slučajem dobije izbore, a to se ne može dogoditi, bio vrlo opasan za ljude, jer ako se tako iživljava nad svojim stranačkim neistomišljenicima, možemo samo zamisliti što bi tek radio i drugim ljudima – govori nam izvor iz samog vrha SDP-a i dodaje podatak kako se, nakon Grbinovog preuzimanja stranke članstvo rasulo.

Prije dvije godine Grbina smo također kontaktirali vezano za jednu aferu u kojoj je glavni protagonist jedan SDP-ovac, a o kojoj ZADAR News još uvijek nije pisao, ali ni onda nismo dobili odgovore na konkretna pitanja. Bio je to, čini se, planirani uvod u ono što je uslijedilo. Puno lajanja po HDZ-u i onda padanje na koljena i ponizno, ne jednom, nego dvaput izglasavanje HDZ-ovog gradskog proračuna.

Zadarski SDP-ovci donose odluke na pijankama po Varoši 

Izvori ZADAR Newsa iz samog zadarskog SDP-a govore nam kako se stranka, odnosno gradski i županijski ogranak, svela na opskurne polupijane po Varoši gdje se na terasama pojedinih kafića u alkoholiziranom stanju donose odluke.

– I to naočigled svih građana. Tko god prođe kroz Varoš može vidjeti SDP-ovce kako u alkoholiziranom stanju donose nove “briljantne” odluke. I na kraju svega – ćorak. Izglasavanjem HDZ-ovog gradskog proračuna Radeta i njegova ekipa, uključujući i Zubčića i stranačkog im šefa u Zagrebu, Peđu Grbina, zabili su posljednji čavao u lijes zadarskog SDP-a, čini se i državnoga. Jedini tko se javno pobunio i rekao svoje mišljenje o koaliciji s HDZ-om je Zlatko Marasović, međutim i on ovih dana doživljava napade na sebe zbog toga što je javno u izjavi za vaš portal kritizirao koaliciju s HDZ-om. To je strašno, tužno i jadno – za kraj će izvor iz zadarskog SDP-a koji je, logično, želio ostati anoniman.

‘Jedino je Zlatko Marasović kritizirao koaliciju s SDP-om, sad i njega napadaju’

Zlatko Marasović: Raspustio bih Radetin gradski SDP zbog podržavanja HDZ-ovog proračuna

Foto <Peđa Grbin> : HINA/ Damir SENČAR

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button