Vijesti

Uhićen HDZ-ovac blizak Božidaru Kalmeti i Zadarskoj nadbiskupiji: Optužen je da je spolno zlostavljao djevojčicu i dječaka

PRVI OBJAVLJUJEMO NJEGOVO IME I PREZIME

Eto, jer to nitko ne želi objaviti, ZADAR News će objaviti kako je profesor Osnovne škole Bartula Kašića, a kako stoji na njegovoj službenoj Facebook stranici, i Bartula Kašića, HDZ-ovac Žan Morović uhićen je u sklopu policijske akcije zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela i to protiv spolne slobode djeteta u pokušaju i to prema informacijama iz dobro upućenih izvora prema jednom dječaku i jednoj djevojčici.

Sumnja se da je počinio kaznena djela protiv spolne slobode dječaka i djevojčice

Žan Morović duboko je involviran i u rad i određena tijela Zadarske nadbiskupije čiji je glazbeni zbor vodio dugi niz godina. Smatralo ga se osobnim kadrom pokojnih zadarskih nadbiskupa Marijana Oblaka i monsinjora Ivana Prenđe.

Kalmetin kadar – jako je povezan s crkvom

Kada je u pitanju politika, Morović se smatra osobnim kadrom Božidara Kalmete s kojim je bio, kako doznajemo, u čestim kontaktima.

Osim rada u školama, Morović je, kao što smo već napisali, poznat i po svom radu s crkvenim institucijama. Interesantno, gotovo u svim svojim vanškolskim aktivnostima, Morović je gotovo uvijek u svom radu, bio on plaćen ili volonterski imao doticaja s djecom.

Određen mu pritvor

Moroviću je određen istražni zatvor od 30 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke ili žrtve.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button