ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Vapaj očajnih djelatnika Košarkaškog kluba Zadar: “Plaću nismo dobili osam mjeseci, ne znamo što nam je činiti!”

 

Jazine (Foto: Index.hr)

Kao što je ZDNews.hr prvi objavio, košarkaši Zadra su u štrajku. No, nisu jedino igrači u problemima, tu je i ‘hladni pogon’ kluba koji plaću nije vidio čak osam mjeseci, doznali smo danas od jedne osobe koja je zaposlena u klubu.

Evo izjave kapetana Ive Ivanova:

– Na štrajk smo se odlučili isključivo iz razloga što svaki dan slušamo kako će nam se plaće isplatiti “sljedeći tjedan” i tako u nedogled. Radi se o plaćama koje datiraju još i prošle sezone. Zaista nam nije cilj bio nekoga oštetiti, no situacija je neizdrživa i naprosto nismo imali drugi izbor. Uz nas su direktor i trener koji razumiju cijelu situaciju jer svakodnevno s nama sve proživljavaju. Od Uprave kluba dobili smo nova obećanja kako će dugovi biti podmireni sljedeći tjedan. Individualni treninzi će se i dalje održavati, dok mi ostali, a u tome imamo podršku i svih ostalih igrača, nećemo trenirati. U znak prosvjeda nećemo odigrati ni prijateljsku utakmicu sa Samarom – kazao je kapetan Zadra, Ive Ivanov za ZDNews.hr. Osim kapetana, u štrajku su i Ante Delaš, Ivan Batur, Šime Olivari, Franko Šango, Ante Smolić i Marko Ramljak.

Igrače u potpunosti podržava i trener Ante Nazor, koji napominje kako sezona uskoro počinje, a igrači su pod psihološkim pritiskom, što bi moglo ostaviti trag. Kazao je i kako je u svlačionici prisutna doza nervoze i negativne energije.

– Situacija je vrlo komplicirana i teška. U Zadru sam vrlo kratko i moram vam priznati da sam vrlo zatečen. Stvarno ne znam što reći. Onaj tko želi trenirati, moći će jer je dvorana otvorena i stručni stožer će biti tu. Osobno podržavam igrače i razumijem ih. Nadam se da će Uprava kluba smoći snage i riješiti ovaj nezgodan problem u sred priprema. Ovo bi moglo psihološki iscrpiti igrače. Također nemojte zaboraviti i to da prvenstvo poćinje ubrzo, tako da ovakve stvari zasigurno utječu na nas i igrače. Već neko vrijeme se u svlačionici osjeća negativna energija radi tih dugovanja i to je ono što nas koči da se potpuno predamo radu i samo radu. Iskreno se nadam da će se ovaj problem riješiti što je moguće prije – kazao je Nazor za ZDNews.hr.

Osim igrača, tu je i ‘hladni pogon’ kluba koji plaću nije vidio punih osam (8!) mjeseci. Iako do sad nitko od djelatnika kluba nije htio javno govoriti o ovom problemu, jedna osoba koja je željela ostati anonimna u razgovoru za ZDNews.hr kazala je kako je situacija u klubu neizdrživa.

– Punih osam mjeseci mi nismo dobili plaću. Neki od djelatnika kluba nisu je dobili i više. Situacija je neizdrživa, pa i mi smo ljudska bića i imamo svoje potrebe, moramo plaćati režije, s nečim se i hraniti, moramo kupovati hranu, plaćati gorivo. No, nitko iz Uprave kluba nažalost nema razumijevanja za nas i sve nas se tretira kao stoku. Ni mi, baš kao i igrači ne vidimo izlaz iz ove situacije ako uzmemo u obzir činjenicu da je naš glavni financijer, Grad Zadar također pred financijskim kolapsom. Ne znamo kome se obratiti ni što nam je činiti  – kazala je vidno potresena osoba koja je zaposlena u klubu u razgovoru za ZDNews.hr.





Related Articles

Back to top button