ZadarZadne-Izdvojeno

VIDEO Anonymousi Zadar tvrde: Portal 057info je pod kontrolom HDZ-a

Anonymous - ilustracija
Anonymous – ilustracija

U samo tri dana svog djelovanja, Anonymous Zadar oglasili su se drugim javnim priopćenjem. Podsjetimo, u svom prvom priopćenju prozvali su lokalni HDZ za netransparentnu nabavu inventara za potrebe stranačkih prostorija u Medulićevoj 2, o čemu je pisao i ZDNews.hr. Jučer je na redakcije većeg broja redakcija stiglo i drugo, najavljeno priopćenje u kojem se prozivaju lokalni mediji, portal 057info i Radio 057 koji je prema Anonymousima “pod strogom i striktnom kontrolom mafijaško političke organizacije HDZ”.

Priopćenje i priloženi video #op057infoHDZ prenosimo u cijelosti:

“Poštovani i cijenjeni predstavnici medija, svi vi koji imate hrabrosti, volje i želje objaviti #op057infoHDZ, molimo da naše priopćenje prenesete u cijelosti. Za napomenuti je i interesantan podatak kako su naša posljednja dva priopćenja prenijele ukupno ni više ni manje nego TRI (3) redakcije. Mnogi novinari čitaju naša priopćenja, ali ne smiju ih objaviti. Tako smo danas dobili četiri povratna e-maila u kojima nas novinari OSOBNO, dakle putem osobnog e-maila mole za razumijevanje, ali naglašavaju kako “tako nešto ne smiju objaviti jer to nije u interesu medija da objavi tako nešto, što bi moglo nanijeti štetu HDZ-u”.

Podsjetimo, Anonymous Zadar pisao je o ilegalnom financiranju zadarske organizacije HDZ-a, tj kupnji inventara u Medulićevoj 2 ukradenim i ilegalno pribavljenim novcem. Taj članak prenijela su dva portala, EZADAR i ZDNEWS i nitko više. To nas žalosti. Žalosti nas činjenica da je preko 90% zadarskih medija pod kontrolom ove kriminalne organizacije zvane Hrvatska demokratska zajednica, odnosno njihovih satelita koji pune džepove vlasnika lokalnih medija u zamjenu za ŠUTNJU I CENZURU.

Anonymous je ideja slobode, ideja svijeta bez represije, kolektiv ljudi širom svijeta ujedinjenih pod zajedničkom željom za istinskom slobodom! Anonymous Zadar bori se za istinu, istinu i samo istinu, kao i za njenu objavu. Upravi radi toga odlučili smo se reagirati na nuspojave unutar plavog i previše plavog zadarskog neba.

Zadarski lokalni portal 057info pod strogom i striktnom je kontrolom lokalne mafijaško-političke organizacije, Hrvatske demokratske zajednice. Portal osim što obiluje reklamama koje financiraju „ugledni zadarski poduzetnici”, obiluje i nizom klevetničkih, uvredljivih i ponižavajućih komentara upućenih svima koji u sebi nemaju plamen ljubavi prema HDZ-u.

Anonymous Zadar ima informacije kako članovi Mladeži HDZ-a po naredbi Božidara Kalmete i njemu podređenih na dnevnoj bazi dobijaju SMS poruke koje članke treba komentirati, po kome treba pljucati i o kome treba pisati loše i negativno. S druge strane, Darko Smrkinić inače kum i kućni prijatelj Darka Kasapa, dogradonačelnika Zadra, sve to tolerira, pa čak i sam hrabri svoje ljude da o određenim ljudima pišu negativno. Takve dirigirane komentare nitko ne briše, pa tako Smrkinić amnestira sve one s kojima je u „dealu”, pomaže HDZ-u u pljucanju po svemu što im ne odgovara, a za sve dobiva raznorazne sumnjive i po Grad i Županiju uglavnom nepotrebne i štetne ugovore kroz tvrtke koje posjeduje. Kad smo već kod članova Mladeži HDZ-a, jeste li znali da jedan je od njihovih istaknutijih članova djelatnik radija 057? He-he, možda Vam sve ovo zvuči kao znanstvena fantastika, no sve je istina. Istina za čiju objavu se Anonymous Zadar bori i borit će se do kraja.

Znakovit je i podatak kako se na portalu 057info određena imena ne smiju spominjati u negativnom kontekstu, a ukoliko se i spomenu, komentari uglavnom bivaju obrisani, a tema zaključana za daljnju raspravu. Najveći financijeri portala 057info su Zdenko Zrilić, koji je zapravo neformalni vlasnik portala, kao i Zdravko Livaković, čiji se hoteli (na ime Jadranka Lisice, naravno) reklamiraju na istom portalu.

Dragi sugrađani, jeste li svjesni da čitate portal kontroliran od strane politike?Jeste li svjesni da čitate dirigirane i konstruirane pamflete, hrpu komentara napisanih od strane redakcije portala 057info i HDZ-ovaca? Ukoliko niste, možda ćete uskoro shvatiti.





Related Articles

Back to top button