ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadar poražen u Kragujevcu

Košarkaši Zadra upisali su svoj deveti ovosezonski poraz  u 12. kolu ABA lige. Od indisponiranih Zadrana bolji je bio Radnički rezultatom 92-79.

Zadrani su ponovo odigrali susret ispod očekivanja svojih navijača i nisu uspjeli parirati iskusnoj momčadi iz Kragujevca koja je pobjedu ostvarila bez većih probema i fizičke potrošnje. Premda je Nazor najavio da pobjeda u Kragujevcu neće biti nemoguća misija, igra njegove momčadi ni na trenutak nije sugerirala da bi Zadar mogao pobijediti Radnički.

U prvoj četvrtini Radnički je pogodio čak pet trica no nije previše odmakao Zadranima koji su do osme minute imali egal (16-16), ali domaći zahvaljujući sjajnom Čapinu i lošoj obrani na istom igraču do kraja četvrtine stiže na osjetnih 28-22.

U drugoj četvrtini Zadrani su visili na rubu dvoznamenkastog zaostatka, no s nekoliko šuteva Batura, Vrbanca i Krasića uspjevaju kraj poluvremena dočekati s prihvatljivih minus 5, no u posljednje dvije sekunde poluvremena nakon velike greške Krasića Radnički preko Worthinghtona stiže na solidnih plus sedam na poluvremenu.

Ponovo je kobna bila treća četvrtina u koju su zadarski košarkaši ušli potpuno uspavani i dopustili domaćinu da od 49-42 na poluvremenu, u pet minuta, serijom 14-2 dođe do velikih 19 razlike i već tu praktički riješi utakmicu.

U spomenutom periodu Zadrani su u obrani puštali na sve strane, a napadačka bezidejnost Nazorovih igrača izazvala je podsmijeh kod 2500 gledatelja u dvorani Jezero. Tek promjenom obrane sa čovjeka na zonu, Nazorovi su izabranici uspjeli zaustaviti nalet Radničkog i serijom 13-2 stižu do pristojnih 65-57, no to je bilo sve od Zadrana u trećoj četvrtini. Raspoloženi Marković i Borisov do kraja treće vraćaju Radnički na zasluženih plus 13 (72-59) pred ulazak u posljenjih deset minuta.

Romeo Travis

U posljednjoj četvrtini Zadrani su zaprijetiili došavši na 77-69 nakon trica Prostrana i Vrbanca pet minuta prije kraja, no to je bilo sve od Zadra večeras. Neraspoloženi Vrbanc u sljedećem napadu ulazi “u meso” i promašuje, potom Krasić zarađuje 5 osobu grešku, a Nazor po prvi put večeras u igru stavlja neiskusnog Franka Šanga i potpisuje kapitualciju.

Učestale greške Zadrana gosti su lako iskoristili i serijom 7-0 preko odličnih Markovića i Čapina riješavaju susret i dolaze na 84-69 tri minute prije kraja.

Do kraja susreta Zadrani su samo uspjeli ublažiti poraz, debitirao je i 17-godišnji Lovro Bašić, a konačnih 92-79 ne sugerira koliko je lagan posao imao Radnički večeras.

U sljedećem kolu Zadar na Višnjiku u derbiju začelja ugošćuje posljednjeplasirani Szoloniki Olaj i ta se utakmica već prije polovice sezone može označiti kao biti ili ne biti u borbi za opstanak u ABA ligi.

Kod pobjednika najbolji je bio Čapin sa 18 koševa i 8 asistencija, Sinovec je dodao 13 koševa i 7 skokova dok je White dodato 18 poena.

U redovima Zadra Travis je zabio 14 poena uz 8 skokova, Vrbanc je dodao 11 uz već poslovično loš šut (3/10)., Krasić je također ubacio 11, a Prostran je prvi put ove sezone upisao dvoznamenkasti učinak sa 10 poena.

KK Radnički – KK Zadar 92-79 (28-22, 21-20, 23-17, 20-20)

KK Radnički: Miljenović 1, Sinovec 13 (7 sk), Čapin 18 (8 as), Marković 6, Varda 7, Birčević 4, Borisov 7, Krstović, Mijatović 5, White 18, Dragojlović, Worthington 13

KK Zadar: Mikulić, Ivanov, Bašić, Travis 14 (8 sk, 4 as), Šango 3, Kaštropil 8 (8 sk), Ramljak 7, Brkić 8, Krasić 11, Batur 7, Vrbanc 11, Prostran 10 (4 as)





Related Articles

Back to top button