ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Zadarski blackout u Brodu

Nakon serije od četiri uzastopne pobjede Zadrani su otputovali na rutinsko gostovanje u Slavonski Brod koje pokazao kao sve samo ne takvo, stoga su na kraju doživjeli veliko razočaranje te upisali bolan poraz. Ključ susreta bila je treća četvrtina u kojoj su Zadrani ubacili svega četiri koša, čime su vratili domaće u igru, a koji potom nisu propustili uzeti ponuđeno.

Nakon vrlo dobre prve četvrtine domaći su drugu odigrali vrlo loše i dopustili gostima bijeg na velikih 14 koševa (32:46), no nastavak susreta donio im je nevjerojatnu ukupnu seriju od 21-4, a krcati samopouzdanjem Brođani su do kraja uspjeli sačuvati koš viška i doći do druge pobjede u Ligi za prvaka.

Svjetlost je u uvodnim minutama brzo došla do 6:0, a stečenu prednost je uspješno branila u većem dijelu prve četvrtine. Odlično je u tim trenutcima odreagirao Štimac, no pred sam kraj Zadrani su malo “stisnuli” te isti dio igre zaključili s dva koša manjka (22:20).

Početkom drugog perioda Brođani ponovno odlaze na četiri koša viška (26:22), no tada Vragović pogađa dvije vezane trice i prednost seli na stranu gostiju (26:28). Brođani su se u tim trenutcima opredijelili na dalekometne pokušaje (1/10), no rezultat takve igre bio još veći minus (30:40, 18. minuta), da bi do odlaska na odmor semafor, po njih, pokazivao još poraznijih (32:46).

Sasvim drugačiju i pomalo nevjerojatnu utakmicu vidjeli su gledatelji u nastavku. Dvije trice Šamadana bile su odgovor na polaganje Reeda na otvaranju drugog poluvremena, na što se nadovezao i Koštomaj s četiri koša, zatim ponovno Šamadan i Štimac i Koštomaj za zaključenje nevjerojatne serije od 19-4 (51:50), koliko je bilo nakon 30 minuta igre.

Na početku posljednjeg perioda domaći su nastavili sa sjajnom predstavom, a polaganjem Štimca došli su do prednosti od 53:50, no već u narednom napadu gostujući post prekida Ivanov.

Uslijedile su potom minute u kojoj su se momčadi konstantno izmjenjivale u vodstvu, a pred posljednje dvije minute domaći su imali koš viška (60:59), da bi jednak odnos “snaga” bio i na ulasku u posljednjih 60 sekundi (62:61).

Potom Delaš gostima s crte za slobodna bacanja vraća prednost, no jednako uspješan s druge strane, nekoliko sekundi prije kraja iz iste situacije, bio je i Koštomaj, a 64:63 bio je i konačan rezultat.

Prvo ime u redovima Svjetlosti bio je Šamadan s 19, a 13 je dodao i Štimac. S druge strane goste je predvodio Krapić s 14, dok je Ivanov ubacio dva manje.





Related Articles

Back to top button