IzdvojenoZadar

AFERA REMORKER IDE DALJE: “Nitko nije lud robijati zbog Kalmete i Livakovića”

IMAJU LI SUD I USKOK NOVE SVJEDOKE POKAJNIKE?

Nekadašnji zadarski gradonačelnik i bivši ministar Božidar Kalmeta, kao i njegov nekad najbliži suradnik, bivši državni tajnik, Zdravko Livaković uskoro će se opet naći na optuženičkoj klupi Županijskog suda u Zagrebu. Epilog je to presude Vrhovnog suda koji je naredio novo suđenje na kojemu će Zadar, kako stvari stoje, još podosta godina sramotiti gore spomenuti duo.

Kao što smo već najavljivali, u novom postupku Kalmeta i Livaković naći će se, kako stvari stoje, u bitno lošijoj poziciji nego na početku suđenja 2017. godine. Kako doznajemo od izvora bliskog predmetu, nije isključeno da neki od optuženih koji su godinama nijekali krivnju preko noći “propjevaju” i na sudu ispričaju pravu istinu.

“Nitko nije lud robijati zbog Kalmete i Livakovića”

“Kalmeta i Livaković došli su do oslobađajuće presude, ali samo za sebe. Za druge ih nije bilo briga i sada bi im se moglo dogoditi da one koje su “pustili niz vodu” budu njihov najveći problem. Ako oni progovore, a ja sam uvjeren da hoće, tu bi mogao nastati kaos za njih dvojicu. Zašto bi netko robijao zbog njih? To nema nikakvog smisla. Nitko nije lud robijati zbog njih. Na kraju krajeva, prvostupanjska oslobađajuća presuda bila je smiješna i svi u pravnim krugovima znaju zašto je ona pala na Vrhovnom sudu” – govori nam jedan od igrača iz afere Remorker koji je želio ostati anoniman.

Drago Tadić: Sapunar mi je rekao da su iza tvrtke Zelot stajali Kalmeta i Livaković

Kalmeta i Livaković godinama sramote Zadar

Tko su svjedoci koji bi konačno mogli progovoriti istinu, tko su optuženici koji se bude i žele ispričati istinu, a ne za Kalmetu i Livakovića robijati, doznat ćemo uskoro. Uz sve ovo, činjenica kako za šeficu USKOK-a dolazi Željka Mostečak, žena koja je digla optužnicu protiv HDZ-a, koji je kasnije osuđen kao zločinačka organizacija, Ive Sanadera pa i samog Kalmete i Livakovića, dobra je za tužiteljstvo.

Kalmeta i Livaković nalaze se u bitno lošijoj poziciji nego 2017. godine

Situacija u kojoj će se kako stvari stoje (ali i kako nam potvrđuju brojni izvori direktno upleteni u aferu Remorker, op.a.) naći Kalmeta i Livaković čini se, puno je teža za nekoć moćni zadarski duo danas nego 2017. godine.

Za šeficu USKOK-a dolazi žena koja je digla optužnicu protiv HDZ-a, Kalmete i Livakovića

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button