KulturaVijestiZadne-Izdvojeno

27. IPMA Svjetski kongres za projektni menadžment

IPMA (International Project Management Association) jedna je od najvećih svjetskih udruženja u području projektnog menadžmenta, te kao takva okuplja više od 55 zemalja članica, odnosno preko 200.000 članova.  Njezin zadatak je promicanje i unapređivanje znanja i kompetencija potrebnih za upravljanje projektima, programima i portfeljima.

1Od   1965. IPMA godišnje organizira svjetski prepoznatljive kongrese, te ovogodišnji domaćin 27. kongresa je naša mala zemalja, Republika Hrvatska. IPMA zajedno sa svojom članicom CAPM ( Croatian Association of Project Management) organizatori su kongresa koji će se održati u periodu od 27.9.-3.10.2013., u Dubrovniku , Valmar Resort pod motom „ Finding Balance and Moving Forward“. Riječ je o događaju koji će okupiti oko 700 delegata, akademika i projektnih menadžera iz cijelog svijeta, te s nadasve zanimljivim sadržajem potaknuti razmišljanja o postizanju višeg ranga svjesnosti za projektnim unapređenjem. Također, neizostavna je  činjenica da struktura sudionika omogućava vrlo kvalitetan networking, razmjenu ideja, znanja, kultura i kontakata.

Program je koncipiran na način da u razdoblju od 27.-30.9. održavati će se radionice za mlade, tzv. Global Young Crew Workshop. Global Young Crew Workshop idealna je prilika da se mladi i ambiciozni ljudi susretnu s čarima projektnog menadžmenta skupljenog sa svih krajeva svijeta.   Radionica je koncipirana na način da se u ovoj trodnevnoj avanturi, mladi projektni menadžeri i oni koji su zainteresirani, okupe i upoznaju s paletom raznovrsnih znanja, iskustva i kultura, razmijene naučeno, te naravno zabave uz izvrstan društveni program. Predavači i govornici radionica  već su odavno prepoznati kao vrhunski, te u svojim predavanjima pružiti će vrijeme vrhunskog i korisnog znanja, te užitka iz područja projektnog menadžmenta. Kako  ne bi sve ostalo samo na riječima, zadnji dan je zamišljen u obliku malog natjecanja, u projektnom, ali i adrenalinskom smislu, jedrenjem  po našem prekrasnom plavom Jadranskom moru.

2Nakon radionice za mlade, slijedi „ozbiljniji“ dio- IPMA kongres. IPMA kongres ima velik i značaj u razvoju globalnih trendova i praksi upravljanja projektima, razmijeni iskustva i informacija, potpori regionalnog i lokalnog razvoja, kao i dogovaranju planova budućih projekata, te mu se upravo zato pridaje i velika pažnja pri planiranju i realizaciji istog. Kongres pruža važnu priliku za stjecanje uvida u „state of the art“ međunarodnog istraživanja i prakse u području upravljanja projektima. Predvođen ključnim znanstvenicima i praktičarima, pruža priliku za: unaprjeđenje i razvijanje alate i metoda za upravljanje projektima kao i, umrežavanje i razmjenjivanje ​​ideje istraživanja i prakse, otkrivanje novih pristupa u upravljanju projektima i vlastito predstavljanje u kvalitetnom i podržavajućem okruženju. Do sada je zaprimljeno preko 270 članaka, akademskih i praktičarskih, a svoje sudjelovanje na kongresu potvrdila je nekolicina svjetski poznatih stručnjaka iz tvrtki kao što je Rolls Royce te je potvrđeno i nekoliko vrhunskih radionica.

 

Sve informacije  kao i  registraciju možete pronaći na stranici : www.ipma2013.hr , te također pratiti na društvenim strancima

Facebook:IPMA Global Young Crew Croatia,

Twitter:IPMA & YC 2013 ( @YC_Croatia ),

Linkedin:27th IPMA WORLD CONGRESS & GLOBAL YOUNG CREW WORKSHOP 2013





Related Articles

Back to top button