KulturaZadarZadne-Izdvojeno

Božidar Kalmeta propustio posjetiti Avvantura Festival Film Forum Zadar

0c1dcdb6-d3de-4d1f-a1e8-1075d34f0b11Prvi put je na Avvantura Festival Film Forum Zadar službeno došao Hrvoje Hribar, filmski redatelj i predsjednik Hrvatskog audiovizualnog centra. Prvi čovjek hrvatske filmske industrije biranim riječima je govorio o Zadru i festivalu

‘Zadrani imaju moć koje nisu ni svjesni. Mi sa strane, kao i svi prokleti okupatori, kažemo: E, da nam je Zadar’, slikovito se izrazio Hribar nazvavši zadarski festival ’boutique’ festivalom u kojem ima svega i za svakoga. Istaknuo je zasluge direktora festivala Sergeja Stanojkovskog koji je ‘u Zadar i Hrvatsku doveo filmsku kremu i odabire kvalitetne filmove’. ‘Sergej Stanojkovski zna da ovdje prolaze samo kvalitetne stvari’, rekao je Hribar.

Proslavljeni japanski filmski skladatelj Shigerua Umebayashia na treći je poziv organizatora konačno stigao u Zadar te je nazočio prikazivanju filma ‘Veliki meštar‘ za koji je skladao glazbu. Oduševljen Zadrom obećao je da će se vratiti u Donatov grad na ljetovanje.

Stigao je, što je već postala tradicija, i holivudski producent Branko Lustig kojeg su dopratili dogradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančićte Dražen Grgurović Boris Artić u ime Grada Zadra. Gradonačelnik Božidar Kalmeta propustio je još jedan veliki događaj u svome gradu, što mu je od nedavnog povratka na čelo grada postao običaj.





Related Articles

Back to top button