KulturaZadarZadne-Izdvojeno

Deeep Purple i Gibonni “prašit” će po sat i pol na Đilu

imagePod nazivom Zadarrock Deeep Purple i Gibonni održat će zajednički koncert na parkiralištu Jazine (Đil) 15. srpnja ove godine.

Legende rocka u Zadar dovode agencije Nucoast iz Autrije i MH Concerts, u ime koje je taj projekt predstavio Boban Milunović kao mogući začetak zadarskog rock festivala kojeg ista agencija priređuje u Austriji.

Osim u Zadru Deeep Purple i Gibonni nastupit će zajedno na još tri koncerta, u Ljubljani, te Austriji i Italiji., U Zadru će Deeep Purple i Gibonni će imati podjednaki tretman. Svirat će po sat i po vremena na koncertu koji će početi u 22 sata.

Gibonni je radostan zbog tog koncerta s legendarnim bendom. „Smoke on the water” prva je stvar koju sam naučio svirati, rekao je Gibonni danas na konferenciji za novinare u Arsenalu. On će, rekao je doći dva dana ranije u Zadar, a već sutradan, nakon koncerta putuju u Austriju, gdje koncert zakazan 16. srpnja.

Ulaznice za zadarski koncert počinju 19. veljače i idućih mjesec dana prodavat će se po cijeni od 220 kuna, a do samog koncerta cijena će biti 290 kuna.

S koliko novca će Turistička zajednica Grada Zadra sudjelovati u cijeni tog gostovanja, direktor TZ Zvonko Šupe danas nije htio otkriti. Gratis, ovo je koncert koji će sam sebe isplatiti, kazat će Šupe koji je ustvrdio kako će TZ kao i uvijek platiti svoje obaveze.

Na pitanje koliko se očekuje poklonika tog ljetnog koncerta, Šupe je rekao puno, te podsjetio kako je Đilu bilo 8 000 ljudi kada je lani svirao Santana.
Šteta što u Zadru nema agencije koja bi radila ovaj posao. Njih bi i te kako podupirali, ustvrdio je direktor TZ Grada Zadra.

Vršitelj dužnosti predsjednika Branko Ganzulić rekao je da su skoro postali glazbena agencije obzirom na niz gostovanja i koncerata u čijoj su organizaciji sudjelovali od 2007. godine i na taj način promovirali destinaciju.





Related Articles

Back to top button