VijestiZadarZadne-Izdvojeno

Disonantni tonovi u Kalmetinom uredu: “Gradonačelnik smatra kako se na priopćenje Marka Pupića-Bakrača nema što komentirati”

flasterNakon što smo tijekom jutra pokušali doći do izjave gradonačelnika Božidara Kalmete povodom najnovijeg priopćenja Marka Pupića Bakrača, koji je pozvao gradonačelnika Zadra da podnese ostavku, iz Ureda za informiranje građana i medija – muk i tišina. Nitko ne odgovara na telefonske pozive, izuzev uvijek prisutnog pročelnika  Borisa Artića koja nas preusmjerava na ‘mrtve’ telefonske linije.

Pola sata kasnije, zvoni službeni mobitel redakcije portala ZDNews.hr, s druge strane je Marina Mihovilović Pajkin koja glavnom uredniku portala objašnjava kako gradonačelnik Zadra ne želi komentirati izjavu Marka Pupića Bakrača.

Gradonačelnik nije zainteresiran za komentiranje izjave gospodina Marka Pupića Bakrača. O tome se neće očitovati – kazala je Marina Mihovilović Pajkin u telefonskom razgovoru za naš portal. Desetak minuta nakon završenog razgovora, Mihovilović Pajkin poslala je i službeni e-mail u kojemu piše kako “gradonačelnik Božidar Kalmeta smatra kako se na priopćenje gosp. Marka Pupića-Bakrača nema što komentirati.“.

Untitled-3Kalmeta opet bježi od javnosti novinara

A što se zapravo jutros događalo u prostorijama gradske uprave znaju samo oni koji su bili na prvom sastanku s graonačelnikom, kao i ostali djelatnici gradske uprave koji su čuli disonantne tonove iz Kalmetinog ureda.

Prema informacijama jednog od djelatnika gradske uprave, Kalmeta je navodno htio sazvati pressicu po pitanju priopćenja Marka Pupića Bakrača, međutim, na savjetovanje svog Ureda, odlučio se kako to ipak neće učiniti. Naime, prema informacijama dostupnim portalu ZDNews.hr, više redakcija pokušalo je tijekom jutra doći do Kalmetine izjave po pitanju gore navedenog priopćenja, ali nitko nije dobio konkretan odgovor hoće li se graonačelnik i na koji način očitovati.

Tako se Kalmeta, koji je posljednjih tjedana često ponavljao kako je uvijek dostupan za izjavu, još jednom odlučio ignorirati medije i javnost. Povlačenjem i bježanjem od ljudi, među novinarima i građanima tako je sve više pitanja može li gradonačelnik na ovaj način i sa sve težim ‘utezima oko vrata’ uistinu kvalitetno voditi Zadar.





Related Articles

Back to top button