IzdvojenoZadar

DOZNAJEMO: Radeta nije imao odluku GO SDP-a za izglasavanje HDZ-ovog proračuna i privatizaciju HNK Zadar

DAN MARINOVIĆ POSLOVAO S BOŽIDAROM KALMETOM

Gradski odbor zadarskog SDP-a nije se sastao niti je Daniel Radeta kao predsjednik zadarske gradske organizacije dobio zeleno svjetlo svoje stranke da podrži HDZ-ov proračun u prosincu prošle godine, doznaje redakcija portala ZADAR News. Doznali smo i kako Radeta o pretvorbi udruge građana Hrvatski nogometni klub Zadar u trgovačko društvo Nogometni klub Zadar u kojega ulazi Mark Ivančić također nije dobio potporu Gradskog odbora što je trebala biti uobičajena i statutarna praksa SDP-a.

Prijašnji predsjednici SDP-a, uključujući i Sabinu Glasovac, poštovali su proceduru da se, uglavnom je to bilo dan prije sjednice Gradskog vijeća, sastane Gradski odbor stranke i da se raspravi o tome što će SDP kao stranka na GV-u izglasati, a što neće.

U WhatsApp grupi u kojoj nisu samo članovi SDP-a odlučuje se što će klub vijećnika SDP-a izglasati na Gradskom vijeću. Gradski odbor SDP-a i njegovi članovi o tome nemaju pojma.

Redakcija ZADAR Newsa ovih dana dobila je, pak, uvid u obilatu komunikaciju putem nekoliko WhatsApp grupa u kojoj je i predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić, a u kojoj se odlučuje o tome što će SDP-ov klub vijećnika izglasati ili neće na Gradskom vijeću.

– Znamo da postoje određene grupe nekolicine ljudi, ali da oni odlučuju u ime cijelog SDP-a, to je dno dna i to je za direktno isključenje iz stranke – govori nam izvor dobro upućen u zbivanja u ovoj “oporbenoj stranci” koja je, čini se, u apsolutnom rasulu.

Bez odluke Gradskog odbora o koaliciji s HDZ-om u Gradskom vijeću

– Radeta je u svom mandatu samo jednom uspio “sastaviti” Gradski odbor, ali odluke o izglasavanju HDZ-ovog proračuna nikad nije bilo, kao ni odluke, odnosno mišljenja stranačkog tijela da se podrži inicijativa Grada Zadar o preoblikovanju HNK Zadar i ulasku Marka Ivančića u klub. Samo zbog koalicije s HDZ-om Radetu je trebalo smijeniti odmah. Nikakvi crni amandmani i opravdanja za koaliciju s HDZ-om ne dolaze u obzir. I na kraju o tome Gradski odbor ne odlučuje? Pa to je strašno na što smo spali – govori nam izvor iz SDP-a koji je želio ostati anoniman.

I doista, brojni izvori s kojima smo razgovarali, a koji obnašaju visoke funkcije u SDP-u potvrdili su nam kako Radeta radi protustatutarno, autokratski i kako se ne savjetuje s tijelima stranke, već sve odlučuje u dogovoru s predsjednikom Županijske organizacije, Jurom Zubčićem i Danom Marinovićem koji iz sjene upravlja strankom.

Stranku iz sjene vodi Dan Marinović koji je poslovao s Božidarom Kalmetom

Česte susrete Radete, Zubčića i Marinovića potvrdili su nam SDP-ovci koji upozoravaju kako stranka pod vodstvom Radete uopće ne funkcionira te kako se jednom pokušalo sastati Predsjedništvo Gradskog ogranka, ali se sastanak nije održao zbog nemogućnosti da se osigura većina u kvorumu.

Kako bi doznali više o svemu, obratili smo se samom Danielu Radeti s konkretnim upitom vezanim za odluke Gradskog odbora zadarskog SDP-a, međutim, do zaključka ovog članka nismo dobili konkretan odgovor na postavljena pitanja.

– Sve u SDP-u odlučuje Dan Marinovoć koji je poslovao s Božidarom Kalmetom dok je ovaj bio gradonačelnik, zatražite podatke od Grada Zadra i dobit ćete te podatke. Također, Marinoviću je poslove po općinama u Zadarskoj županiji namještao Kalmeta osobno. Tu su Daniel Radeta i Jure Zubčić kao ekspoziture određenih ljudi koji upravljaju s SDP-om i to je jasno kao dan. To je put kojim Radeta trasira sebi i Zubčiću pozicije za parlamentarne izbore. Čak i službena stranica koja se nalazi na adresi http://www.sdp-zadar.org/ ne funkcionira. Znakovito je i kako ista stranica, samo na drugoj adresi, nije funkcionirala i propala je 2013. godine. Radeta bi upravljao gradom, a nije u stanju održavati službenu web stranicu. To je, između ostaloga, jasan pokazatelj kako je stranka u teškom rasulu. Koalicija s HDZ-om, nefunkcioniranje tijela stranke, stranka koja koalira s pravomoćno osuđenom zločinačkom organizacijom, u Gradskom vijeću svega četiri vijećnika, nažalost, to je SDP danas – govori nam izvor iz SDP-a.

Stranku napustio Zlatko Marasović, on bi raspustio Radetin Gradski SDP, Juri Zubčiću je “ok” koalicija s HDZ-om

Za podsjetiti je i kako je SDP ovog ljeta napustio nekad istaknuti član i bivši kandidat za župana, Zlatko Marasović koji je u izjavi za ZADAR News rekao da bi, da je kojim slučajem izabran za predsjednika Županijskog ogranka SDP-a raspustio Gradski ogranak SDP-a na čelu s Danielom Radetom zbog koalicije s HDZ-om i izglasavanja proračuna kojega je predložio Branko Dukić.

 

 

 

Zadarskom SDP-u još jednom propala službena web stranica

Za istaknuti je i kako je ZADAR News u više navrata pokušao doći do odgovora Jure Zubčića zbog čega nije raspustio Gradski SDP s obzirom na protustatutarno i samostalno djelovanje Daniela Radete i koalicije s HDZ-om u Gradskom vijeću, međutim, Zubčiću je očito “ok” koalicija s HDZ-om jer nam ni on, unatoč brojnim poušajima da dođemo do odgovore, iste nikad nije poslao.

Zlatko Marasović: Raspustio bih Radetin gradski SDP zbog podržavanja HDZ-ovog proračuna

– To vam je još jedan od dokaza da su SDP i HDZ odavno u koaliciji. Predsjednik Županijskog ogranka može raspustiti Gradski ogranak kad god poželi, ali to Zubčić ne radi jer ne smije – za kraj će naš izvor.

NASTAVLJA SE…





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button