Broj 1IzdvojenoPanoramaZADAR Sport

Fahrudin Šehić: U Zadru sam proveo najljepše godine svog života i karijere

digit56

Fahrudin Šehić s vratarime iz škole nogometa
Fahrudin Šehić s vratarime iz škole nogometa

Ovaj članak originalno je objavljen u tiskanom izdanju magazina ZADAR News Panorama 23.12.2016.

Iako već dvije godine sa svojom obitelji živi i radi u dalekoj Americi bivši vratar NK Zadar, legendarni Fahrudin Šehić, nikada nije zaboravio grad u kojom je doživio najljepše dane svoje nogometne karijere.

Kontaktirali smo ga i zamolili da nam pokloni par minuta svog dragocjenog vremena i odgovori na nekoliko pitanja. Pristao je kad je Zadar u pitanju odmah.

-Bila bi mi čast. I hvala vama što ste me se sjetili. Moje je srce uvik u Zadru.Gdje ste danas i čime se bavite?

– Pitate me gdje sam. Prije dvije godine sam se s obitelji preselio u Sjedinjene američke države, u grad Des Moines Iowa. Radim u jednom velikom trgovačkom centru i treniram vratare u najvećoj nogometnoj školi u Des Moinesu. Ovdje mi žive roditelji punih dvadeset godina kao brat i njegova obitelj, pa smo sad napokon svi skupa.

Foto: Zvonko Kucelin
Foto: Zvonko Kucelin

Sjećate li se svog dolaska u Zadar?

– Naravno da se sjećam dolaska u Zadar. Došao sam 1991. godine. Moja obitelj je tradicionalno i sportski vezana za Zadar, pošto je moj pokojni ujak Hajrudin Husidić igrao za Zadar. Pa sam tako i ja na njegov nagovor došao. U to vrijeme predsjednik kluba je bio gospodin Ante Jurjević i sve smo dogovorili za 5 minuta.

KLUB NA NISKIM GRANAMA

“Grad Zadar i vodeće institucije grada nisu smjele dozvoliti da NK Zadar spadne na tako niske grane. Ipak je to jedini gradski prvoligaški klub i nosi ime najlipšeg grada na svijetu“

U Zadru ste ostali punih devet sezona

– Tako je, punih devet sezona sam branio za NK Zadar i moram reći da su to bile najljepše godine moga života i sportske karijere. Moram ovom prigodom istaknuti veliku ulogu gospodina Ante Jurjevića u opstanku NK Zadar u najtežim ratnim vremenima. Ali, koliko god su bila teška, izlazili smo jači. Bilo je trenutaka kada se Ante i ja nismo slagali ali, njegova uloga u tadašnjem spašavanju kluba je velika.

Foto: Zvonko Kuceli n
Foto: Zvonko Kucelin

Koji trener vam je ostao u sjećanju iz tog vremena i zašto?

– Puno trenera je dolazilo i odlazilo ali jedan čovjek mi je ostao u srcu. Vi novinari ste ga nazvali vojnikom kluba, sto je on u istinu i bio. To je pokojni Jakov Pinčić. Nažalost, nije vise među nama, ali uvik će biti u mojim mislima i molitvama. Tu su još legendarni Ivan Katalinić, Luka Bonačić, Stanko Mršić, Ivan Gudelj i naravno i mnogi drugi.

Koja vam je najdraža utakmica u dresu Zadra?

– Ima puno utakmica koje pamtim, ali legendarne utakmice protiv splitskog Hajduka, Dinama koje smo pobijedili  su mi najdraže. Isto tako utakmica s Rijekom koju smo pobijedili 1:0 i ušli u ligu za prvaka. Ima i jedna prijateljska utakmica s NK Anconom u Italiji. Ancona je tad bila Seria A i bilo je 0:0.

Foto: Zvonko Kucelin
Foto: Zvonko Kucelin

Jeste li ostali u kontaktu s kojim suigračem iz tog vremena?

-Imam puno prijatelja u Zadru s kojima sam u kontaktu. Od igrača najviše se čujem sa Tumbom Rogićem, Jolom Butićem, Almirom Turkovićem, Jakovom Suračem i legendarnim Željkom Bakarićem. Naravno, u kontaktima sam i s prijateljima van nogometa, to su obitelj Kevrić, Stojanac, Mičić, Sobin i kumovima, obitelji Kapić.

NOVI ŽIVOT U AMERICI

“Prije dvije godine sam se s obitelji preselio u Sjedinjene američke države, u grad Des Moines Iowa. Radim u jednom velikom trgovačkom centru i treniram vratare u najvećoj nogometnoj školi u Des Moinesu“

 

Foto: Zvonko Kucelin
Foto: Zvonko Kucelin

Jeste li upoznati s današnjom situacijom u nogometnom klubu Zadar koji igra treću hrvatsku nogometnu ligu?

– Žao mi je što je NK Zadar danas u vrlo teškoj situaciji i što igra u trećoj ligi. Moje mišljenje je da Grad Zadar i vodeće institucije grada nisu smjele dozvoliti da NK Zadar spadne na tako niske grane. Ipak je to jedini gradski prvoligaški klub i nosi ime najlipšeg grada na svijetu.

Da vas pozovu za trenera Zadra, bi ste li prihvatili poziv?

– Volio bih biti trener Zadra, ali nažalost sad nisam u mogućnosti jer me život odnio na drugu stranu svijeta.

Foto: Zvonko Kucelin
Foto: Zvonko Kucelin

Navijači vas se sjećaju kao jedne od legendi kluba.

– Tornado zauvijek i u srcu. A moj Zadar jedan i jedini. Veliki pozdrav svima od mene i vidimo se kada dođem u Zadar.

Fahrudin Šehić danas / Foto: Privatni album
Fahrudin Šehić danas / Foto: Privatni album

Ovaj članak originalno je objavljen u tiskanom izdanju magazina ZADAR News Panorama 23.12.2016.





Related Articles

Back to top button