Tehnologija

Huaweijev CEO Richard Yu: Do 2020. bit ćemo br. 1 proizvođač mobitela u svijetu

Huaweijev CEO Richard Yu ambiciozno prognozira kako će Huawei do 2020. godine postati prvi proizvođač mobitela u svijetu

Huaweijev CEO Richard Yu tijekom intervjua za Wall Street Journal izrekao je vrlo ambiciozne prognoze vezano uz budućnost svoje tvrtke. Naime, Yu smatra kako će se trend rasta tvrtke nastaviti i u idućim godinama te kako će u relativno kratkom vremenu s trećeg zasjesti na prvo mjesto ljestvice proizvođača mobitela u svijetu.

To bi se prema Yuovim prognozama trebalo dogoditi u idućih četiri do pet godina, što znači da bi se do 2020., odnosno najkasnije do 2021. godine trebala dogoditi smjena na vrhu ljestvice TOP proizvođača mobitela u svijetu. Trenutno se na prvom mjestu ljestvice nalazi Samsung, a na drugom objema tvrtkama ljuti konkurent Apple.

U navedenom razdoblju Yu očekuje kako će Huaweijeva zastupljenost na svjetskom tržištu mobitela porasti na 20 do 25%. Richard Yu također smatra kako je njegova tvrtka u odnosu na konkurenciju (Samsung i Apple) u stanju ponuditi bolju inovativnost, što bi svakako trebalo pomoći u ostvarivanju petogodišnjeg plana.

Iako se ovakva prognoza čini teško ostvarivom, Huawei ima realne šanse za tako nešto. Naime, krajem prošle godine Huawei je uspio postati proizvođač broj jedan u Kini, a i popularnost mu zadnjih godina raste i na tržištu Europe.





Related Articles

Back to top button