KulturaZadar

Je li ovo kraj Soundset Centra?

U petak, 20. svibnja, zadarski Soundset Centar radio nestao je iz etera i do danas je ”u kvaru”, no radi li se zaista o problemu koji je nastao zbog groma koji je navodno spalio odašiljač na Svetom Mihovilu potreban za rad jednog od zadarskih omiljenih radio postaja?

Za zamjenu odašiljača potrebno je preko 50 tisuća kuna, uvjerava vlasnik tvrtke Josip Majher, a rok isporuke mogao bi se oduljiti na 60 dana. Dugova od prethodne vlasničke strukture se nakupilo. Pitanje je isplati li se opstanak ovog ogranka radio mreže Soundset.

Umeđuvremenu, djelatnici radija, Boris Gnjidić i Franjo Judnič, ne pojavljuju se u eteru jer etera – nema.

Poznata je informacija da je ključna osoba zadarskog ”ogranka” radija Soundset, Aleksandar Kovačević, već neko vrijeme izvan cijele priče, a odradio je u Zadru nekoliko atraktivnih projekata, spomenimo primjerice Kvartoteku i Advent u Zadru. Početkom godine vratio se u Zagreb, a nakon toga završio je s projektom Soundset radija u Zadru.

Djelatnici radija tvrde da su na poslovno uvjetovanom otkazu, te nisu sigurni hoće li spomenuti odašiljač vratiti u život Soundset Zadar na frekvenciju 97,2 mHz i na koncu njihova radna mjesta.

Hoće li to biti kraj gradskog radija koji je bio nastavak Radio Centra, te nekadašnjeg Donat FM-a i Omladinskog radija Ga Ga iz 1990. godine koji je bio jedna od prvih nezavisnih zadarskih radio stanica, ostaje za vidjeti.





Related Articles

Back to top button