VijestiZadarZadne-Izdvojeno

KAKO SE TJERAJU INVESTITORI IZ ZADRA Ninčević: Kupio sam gradski teren za 3,9 mil. eura i sedam godina ne mogu početi gradnju hotela!

Foto: 057
Foto: 057

Građevinski poduzetnik Mladen Ninčević odlučio je prodati zemljište na Polačišću koje je 2009. godine kupio od Grada Zadra za 3,9 milijuna eura. Iako mu je Grad zemljište prodao pod uvjetom da na njemu mora izgraditi hotel, o čemu je vodio pregovore i s grupacijom Hilton, zbog sporosti gradske administracije i brojnih opstrukcija na koje je naišao, Ninčević je na koncu ipak odustao od investicije.

 

Potrošio je, kaže, 1,7 milijuna eura a da radove u sedam godina nije ni započeo, premda je proveo i arhitektonski natječaj za idejno rješenje budućeg hotela na 17 katova. Ovih je dana, naime, tvrtka “Centar projekt”, u kojoj je Ninčević suvlasnik, oglasila da će 8412 četvornih metara u Ulici Petra Svačića biti ponuđena na aukcijskoj prodaji krajem svibnja po početnoj cijeni od tri milijuna eura!

 

Praktički od samog dana kupnje zemljišta, počinje otpor dijela stanara Svačićeve koji nam priječi ulaz na kupljenu imovinu i traže da im ustupimo dio zemljišta za parking. Tu se potom upliće Grad, ali ništa ne rješava. Najprije gradonačelnik Kolega, zatim gradonačelnik Vrančić, a potom i gradonačelnik Kalmeta koji nakon višegodišnjih usuglašavanja odbija prihvatiti prijedlog o pravu služnosti kojim bi Grad Zadar, za potrebe stanara Svačićeve, dobio dio zemljišta za javni parkinga.





Related Articles

Back to top button