VijestiZadarZadne-Izdvojeno

‘Kalmeta je bio na čelu korupcijske hobotnice i zato mora ponuditi ostavku’

Željko Jovanović (Foto: Politikaplus)
Željko Jovanović (Foto: Politikaplus)

Današnja stranačka konvencija SDP-ove lokalne organizacije u Zadru više je nalikovala predizbornom skupu, budući da su brojni govornici, očito potaknuti zadnjim aferama u kojima se spominje ime Božidara Kalmete, najavljivali pobjedu SDP-a u Gradu Zadru. Uz to, ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović oštro se obrušio na HDZ, Tomislava Karamarka i Nadana Vidoševića, prenosi portal Politika Plus.

Sasvim uobičajena stranačka konvencija na kojoj se najčešće pretresaju unutarstranačke teme gotovo se pretvorila u predizborni skup. Iako su lokalni izbori bili prije pola godine, SDP-ovci su višekratno najavljivali pobjedu u gradu Zadru. Zašto, pojasnio je saborski zastupnik Peđa Grbin, koji zbog posljednjih afera poziva zadarskoga gradonačelnika Božidara Kalmetu da podnese ostavku:

” Zbog toga što je bio na čelu jedne ovakve korupcijske hobotnice, ako ima imalo morala trebao bi ponuditi ostavku i trebao bi se ostaviti bavljenja politikom. I ukoliko on to napravi , a evo nadam se da hoće , tada mi kao odgovorna politička stranka itekako moramo biti spremni za te izbore i moramo biti spremni prihvatiti odgovornost za upravljanje ne samo Zadrom. “

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović otišao je i korak dalje:

” Ono što bih također poručio Tomislavu Karamarku koji je u to vrijeme bio šef  tajnih službi, da izgleda da je on štitio pljačkaše da ne budu otkriveni, a ne građane Hrvatske da ne budu opljačkani. I dalje tvrdi da on ništa ne zna da ništa nije vidio, ništa nije čuo… To tvrdi i Božidar Kalmeta, to tvrdi i Nadan Vidošević pa bih ja svoj trojici pošto slabo vide, ne čuju, poručio da napuste svoje fotelje i neka zajedno igraju kviz “Tko zna manje”.

A, jučerašnji hit na društvenim mrežama s neslanom šalom na račun zadarskoga gradonačelnika vidio je i ministar Jovanović koji je uradak ipak doživio mnogo ozbiljnije:

” Pa vidio sam to. Pokazuje nečistu savjest Božidara Kalmete i pokušaj da se možda na neki način, koji sigurno nije u skladu sa zakonom, ishodi povoljnija pozicija u istragama koje sigurno slijede.”

Njegov kolega Slavko Linić bio je malo oprezniji u komentiranju zadnjih afera, dodajući kako pravosuđu treba pustiti da radi svoj posao.





Related Articles

Back to top button