VijestiZadarZadne-Izdvojeno

Mijat Stanić: “Božidar Kalmeta ili ja ćemo uskoro napustiti svoj grad u pratnji plavih anđela”

image“Nakon što mi je Kalmeta sprašio tri prijave USKOK i policija ne izlaze iz HAC-a, kopira se dokumentacija, netko od nas dvojice će uskoro napustiti svoj grad u pratnji plavih anđela,…hehe,..” – riječi su ovo predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata, Mijata Stanića, jednog od najhrabrijih zviždača koji je jedan od najzaslužnijih što se kriminal u HAC-u raskrinkao.

Stanić je na svom Facebook profilu u večernjim satima objavio dva statusa u kojima se spominje aktualni zadarski gradonačelnik, a objave su uslijedile netom što su portali objavili kako je bivši član Uprave HAC-a pušten da se brani sa slobode.

Podsjetimo, Josip Sapunar uhićen je 19. listopada 2013. pod sumnjom da je iz HAC-a izvukao 5 milijuna eura koji su završili na računima tvrtki Igora Premilovca. Kao i ostalim osumnjičenima, određen mu je jednomjesečni pritvor.

Ubrzo nakon toga uhićeni su bivši državni tajnici Milivoj Mikulić i Zdravko Livaković, kao i bivši predsjednik Hrvatskih cesta, Stjepko Boban, sve redom najbliži suradnici Božidara Kalmete. Među uhićenima su se našli i članovi Uprave Viadukta Ivan Berket, Damir Kezele i predsjednik Uprave Zagorje Tehnobetona Miroslav Bunić, koji je nakon dopune svog iskaza jučer pušten na slobodu.





Related Articles

Back to top button