VijestiZadne-Izdvojeno

Mladež HDZ-a: Vladin program totalni je promašaj


408406_466799260047461_927726811_nPredstavnici Mladeži Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) ocijenili su danas kako je program koalicijske vlasti Plan 21 ‘totalni promašaj i smeće’, s obzirom na to da je doveo samo do ‘kreditnog rejtinga koji se ocjenjuje kao smeće i više od 371 tisuću nezaposlenih’.

Nezaposlenost, posebno nezaposlenost mladih, gorući je problem u Hrvatskoj više od 72 tisuće nezaposlenih na burzi mlađi su od 24 godine, rekao je Josip Bilaver, predsjednik Mladeži HDZ-a na konferenciji za novinare. Mladi samo žele raditi, obrazovati se i odgajati djecu u normalnom okruženju, a vlada ih onemogućuje u tome, dodao je.

Marin Babarović, zamjenik predsjednika Mladeži te stranke, ocijenio je da se nije ostvarilo ništa od programa škola-posao-stan, nego samo rastuća nezaposlenost i fenomen iseljavanja mladih iz Hrvatske. Porazan je podatak da više od 80 posto mladih želi napustiti Hrvatsku, a u proteklih dvadeset godina već ju je napustilo 180 tisuća ljudi, mahom mladih, ustvrdio je.

Po njegovim riječima, rješenja se ionako ne mogu očekivati od ‘slučajnog’ premijera koji obožava skijanje, ministra financija koji provodi ljetovanje u Dubaiju te ministra gospodarstva koji kaže da nitko normalan u Hrvatsku ne bi investirao, pa im ne treba niti dati potporu, a ako probleme ne mogu riješiti, trebali bi se povući.

Related Articles


Back to top button