Tehnologija

OBUSTAVLJENA PROIZVODNJA – Samsung traži da odmah ugasite svoj Galaxy Note 7!

Gotovo je, Samsung Galaxy Note 7 je upravo postao najtragičniji komad elektroničke opreme u povijesti. Nakon što se i druga, tobože ispravna, zamjenska serija ovih uređaja pokazala jednako zapaljivom i opasnom po život kao i ona originalna, Samsung je noćas (prema našem vremenu) izdao službeno priopćenje u kojem traži sve vlasnike ovog uređaja – bez obzira koju verziju imaju – da ga odmah ugase i vrate tamo gdje su ga kupili. 

Svim operaterima i retail trgovcima izdan je naputak da odmah obustave prodaju Samsung Galaxy Notea 7 i proces zamjene “starog” za “novi” Galaxy Note 7.

Vlasnici ovog najnesretnijeg mobitela ikad u zamjenu mogu tražiti novac, Galaxy S7 ili Galaxy S7 edge (dakako, uz nadoknadu razlike u cijeni). Svima koji se odluče uzeti Galaxy S7 ili S7 edge bit će besplatno nadomještena i sva dodatna oprema koju su kupili za svoj Galaxy Note 7. Svima će, uz to, u znak isprike biti poklonjen i bon u vrijednosti od 25 dolara za kupnju bilo čega u trgovini ili kod operatera kod kojeg su kupili Galaxy Note 7, a sav trošak će – dakako – podmiriti Samsung.

Tvornička pogreška naizgled izlječiva lukavim PR-om eskalirala je u katastrofu bez presedana koja će Samsungu izazvati milijunsku štetu u novcu, ali i onu kudikamo dalekosežniju i bolniju – u potpunoj devastaciji pažljivo, dugo i donedavno strahovito uspješno građenog brenda Galaxy Note. Ovo je udarac koji će repozicionirati uloge na globalnom tržištu smartfona, ma koliko Samsung u ovom trenutku bio velik i moćan.

Related Articles

Back to top button