Tehnologija

Oko 23 posto korisnika deinstalira aplikaciju nakon prvog pokretanja

Prema istraživanju tvrtke Localytics, oko 23 posto ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju deinstalira aplikaciju sa svojih mobilnih uređaja odmah nakon prvog pokretanja

Zahvaljujući novom istraživanju koje je provela tvrtka Localytics, poznate su navike korisnika u vezi aplikacija trećih strana instaliranih na njihove uređaje.

Prema objavljenim rezultatima, oko 23% ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju izjavilo je kako aplikaciju deinstaliraju sa svojih uređaja odmah nakon prvog pokretanja. Navedeni postotak nešto je manji u odnosu na prošlogodišnjih 25%, no još uvijek viši u odnosu na 20% zabilježenih 2014. godine.

Kao glavni razlozi za takav trend spominju se manjak prostora za pohranu na mobilnom uređaju, stalni rast broja aplikacija na Google Playu i App Storeu te sve više aplikacija koje su zamišljene za sporadično korištenje.

Zanimljiv je i podatak da 62% ispitanika pojedinu aplikaciju koristi manje od 11 puta te da poruke unutar aplikacije povećavaju vjerojatnost da će korisnik nastaviti koristiti aplikaciju na 46%.
komentira

Related Articles

Back to top button