VijestiZadarZadne-Izdvojeno

Optuženi iz afere Leasing oslobođeni kaznene odgovornosti

juki___kurtovi__1363692917[pullquote]

Presudom je zadovoljan zagrebački odvjetnik Tihomir Rubeša, branitelj Ante Kurtovića.

– Naročito zbog toga što smo morali raditi i protiv klime koja je vladala u ovom gradu, općeg mišljenja da se tu gotovo nema što suditi i sve je jasno, itd. mada ništa nije bilo jasno dok nije proveden ovaj postupak i nije utvrđeno da nema nikakvih dokaza da bi naš branjenik i ostali počinili kaznena djela onako kako je to Županijsko državno odvjetništvo njih sve optužilo.

Radio Zadar

[/pullquote]

Dvije godine nakon početka suđenja petorici optuženih u tzv aferi leasing petoricu optuženih predsjednica Vijeća, sutkinja Enka Moković danas je nepravomoćnom presudom oslobodila odgovornosti za kaznena djela koja im je na teret stavilo Županijsko državno odvjetništvo.

Sudsko vijeće proglasilo je nedužnima Dejan Pupovca, Niku Lisicu, Milana Rajlića, Antu Kurtovića i Dražena Bezinovića.

Oni su bili optuženi za zlouporabu položaja i ovlasti, krivotvorenje isprava, ovjerovljavanje neistinitog sadržaja, te pomaganje u tim kaznenim djelima. Sve to nije im dokazano u sudskom postupku, pa se Županijsko državno odvjetništvo ima pravo žaliti. Iako je afera nazvana Leasing u cijelom procesu ostala je visjeti uloga više leasing kuća. One nisu oštećene kao niti Auto kuća, dok su svi kupci svjesno preuzeli rizik kupujući aute “u pola cijene”,  pti čemu su bili partneri, pojasnila je među ostalim svoju odluku sutkinja Moković. Ona je istaknula kako nije niti dokazano da su pomogli Kurtoviću da dođe do protupravne koristi.

Na samom početku suđenja akretim afere Leasing, koju je policija razotkrila 2009. godine, Županijski sud je delegirao Općinskom sudu dio optužnice za kazneno djelo prijevare za koju je u 58 slučajeva optužen Ante Kurtović. Suđenje još nije započelo.





Related Articles

Back to top button