KulturaZadne-Izdvojeno

Pipi razveselila mališane

Premijera predstave “Pipi” održana je danas 31. svibnja u vrtiću “Ciciban”  u 11:00 sati a prvo igranje održano je u 13:00 sati. Cilj predstave je bio prikupiti novčana sredstva udruzi za Down sindrom Zadarske županije. Udrugu su osnovali u lipnju 2007. roditelji djece s Down sindromom, čime nastoje organizirano pomoći svojoj djeci u razvoju, usvajanju raznih znanja i vještina te njihovoj što boljoj integraciji u društvo.

Uz požrtvovni i volonterski rad u udruzi za provođenje brojnih programa neprestano su im potrebna i znatna financijska sredstva. S obzirom na  185  djece koji su posjetili predstavu “Pipi”, umjetnička organizacija “Dragon teatar” prikupila je 3700 kuna koji će svečano biti uručeni predsjednici udruge Suzani Periši.

Interaktivna, zabavna i nadasve neobična verzija “Pipi” razveselila je sve prisutne mališane. Posebno ih je iznenadila interakcija glumaca i uključivanje njih samih u predstavu. Skladnim spojem nekih od najdinamičnijih segmenata romana o Pipi Dugoj čarapi glumci su brzim transformacijama dočarali više uloga, tako osim uloga Pipi, Tomija , Anike i tate Efraima, glumci tumačili i male uloge učiteljice, policajaca, lopova, prodavača, cirkuskih voditelja i zabavljača.

Redateljica Maja Šimić zadovoljna je s premijerom i posebno je ponosna na kvalitetu izvedbe s obzirom na manjak financijskih sredstava.

“Pipi” od danas otvara svoja vrata svima zainteresiranima koji bi željeli njeno gostovanje u svom gradu, vrtiću, školi i slično. “Pipi” će gostovati diljem Zadarske županije. Za sada su potvrđeni Tkon, Obrovac i Benkovac.

 





Related Articles

Back to top button