TehnologijaZadar

POKEMONI U CRKVI NA BELAFUŽI! – Don Dario Tičić: “Ako netko vidi Pokemona da viri iz kante za smeće, što da mu ja radim?”

Pokemon histerija, kada je u pitanju, nastavlja se i dalje. Nakon što smo pisali o tome kako je mladi Mađar s ruksakom punim elektroničke opreme upao u more kod Morskih orgulja hvatajući Pokemona, najnoviji zadarski slučaj Pokemon manije dolazi sa Belafuže. I to iz crkvenog dvorišta Uznesenja blažene djevice Marije.

Naime, prema onome što smo dobili od zadarskih Pokemon igrača, na Pokemon mapi prije nekoliko dana pojavila se “Pokestop” lokacija pod nazivom “Gospa Maslinska” sa slikom stare crkve, što bi u prijevodu značilo da Pokemon igrači, ukoliko žele osvojiti dodatne bodove i dodatke, moraju doći u crkveno dvorište na Belafuži i ući u crkvu s upaljenom igrom!

pokeŽupnik crkve na Belafuži, don Dario Tičić u razgovoru za ZDNews.hr upozorio je kako je Pokemon pošast zapravo jedna velika manipulacija. Kazao je i kako on kao župnik ne može kontorlirati što će tko raditi. Za kraj je kazao: “Ukoliko netko vidi Pokemona da viri iz kante za smeće, što da mu ja radim?”

– To je pojava općeg ludila. Vidite i sami kakva je situacija u svijetu, ili te pregazi nekakav manijak kamionom na rivi ili te ubije sjekirom u vlaku. Općenito mislim da je u pozadini cijele priče manipulacija s ljudima, a da to oni uopće nisu svjesni. To što je crkva na Pokemon mapi, mogla je biti i dvorana na Višnjiku.

I u Sv. Petra mobitelima slikivaju, tako da ja ne znam namjeru nekoga ako dođe u naše dvorište. Tko bi mogao znati je li mu to za Pokemone ili za pozadinu na mobitelu? S druge strane, ne mogu ja na ulaz od crkve staviti detektor. Što god netko radi, sebi radi. Bilo na korist ili na zlo. Ja kao crkveni službenik ne mogu provjeravati što će tko raditi.

Oni koji imaju iti malo respekta prema ovoj našoj crkvi na Belafuži i oni kojima išta ova crkva znači, ipak bi u tom kontekstu trebali drugačije postupiti i imati respekta prema svemu. Ovdje je crkva u kontinuitetu 9 stoljeća, a ti Pokemoni i ostale gluposti su od jučer. Mudrome dosta.

Ali dobro, ako već i bude nekih koji će po crkvenom dvorištu hvatati Pokemone, što ja tu mogu? Ako netko vidi Pokemona da viri iz kante za smeće, što da mu ja radim? – za kraj će don Dario Tičić.

Foto: Zadarski list


Related Articles

Back to top button