IzdvojenoZadar

Predsjednik Školskog odbora biogradske škole Nino Majica optužio inspektoricu Vesnu Popović da vrši protuzakonite nadzore

KONAČAN PAD IVICE KERA I NJEGOVOG POSLUŠNIKA

Kriminalno loš i u više navrata faktografski dokazano nesposobni Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru s predsjednikom Ninom Majicom na čelu odlučio se obračunati s Prosvjetnom inspektoricom Vesnom Popović iz Rijeke.

Nakon što smo objavili članak u kojemu smo objasnili kako je Školski odbor biogradske škole odlučio prekršiti naredbu Prosvjetne inspekcije da unutar dva dana izvan snage stavi odluku o imenovanju Ivice Kera ravnateljem škole, javio nam se Nino Majica i pokušao nas uvjeriti kako on i Školski odbor kojim upravlja krše zakon jer – zakon krši Prosvjetna inspekcija. Zvuči ludo, ali tako je.

Razgovor s Ninom Majicom koji je Prosvjetnu inspektoricu Vesnu Popović optužio da ne radi po zakonu

Majicu smo pitali hoće li zbog evidentnog kršenja zakona podnijeti ostavku zajedno sa cijelim Školskim odborom, odnosno, pitali smo ga i zbog čega nije bez odgode i po naredbi inspektorice Vesne Popović stavio van snage odluku o imenovanju Ivice Kera ravnateljem škole.

– Ja sam samo glas vijeća radnika u odboru, postupam u skladu s time. Dolazi idući tjedan, postupit ćemo u skladu s okolnostima – kazao nam je Majica.

Opet ga podsjećamo kako je Prosvjetna inspektorica naredila da se unutar dva dana van snage stavi odluka o izboru Ivice Kere za ravnatelja. U svojoj naredbi, Popović napominje kako žalba ne odgađa izvršenje. Majica se opet pravi grbav i izbjegava odgovor na konkretno pitanje.

– Obrazložili smo u zapisniku – govori nam.

Ali ste postupili protuzakonito, odnosno unatoč tome što vam je naređeno da unutar dva dana to napravite bez odgode, niste van snage stavili odluku o imenovanju Kera. Zašto ste postupili protuzakonito?

– Nismo imali namjeru djelovati protuzakonito, uočili smo previd u nalazu inspekcije, odnosno tumačenje samog zakona o odgoju i obrazovanju u srednjem školstvu – odgovara nam Majica i opet, baš kao i u izjavi koju je prije dva dana dao ZADAR Newsu direktno napada Prosvjetnu inspektoricu Vesnu Popović.

Ali jeste, djelovali ste protuzakonito jer vam je naloženo da unutar dva dana i bez odgode, bez obzira na žalbu stavite van snage odluku o imenovanju Kera za ravnatelja. Zašto ste to učinili i namjeravate li podnijeti ostavku ili čekate da vas smijeni Inspekcija?

– Da, izgleda tako, legalisti smo, iako to na možda prvu ne izgleda tako. Prihvatit ćemo posljedice koje proizlaze iz toga.

Kako ste legalisti a priznajete da ste prekršili zakon? Mali glupo vam to zvuči. Hoćete li podnijeti ostavku?

– Da, zbog previda u nalazu smo postupili tako. Idući tjedan sam na poslu, pa ću se baviti aktualnostima – kazao je za kraj Majica.

Osim očitog nepoštovanja zakona i odluka Prosvjetne inspekcije valja naglasiti kako Majica i njegov Školski odbor svakim novim inspekcijskim nalazom, baš kao i sada već bivši ravnatelj Ivica Kero, tonu sve dublje i dublje. Novih nepravilnosti je sve više i više, a one koje su ranije utvrđene nikako da se isprave.

Bivši načelnik Tkona: Nisam znao što potpisujem. Ako sud vrati profesorice na posao, Kero više ne može biti ravnatelj

Svakim novim nadzorom Prosvjetne inspekcije Školski odbor i Srednja škola Biograd na Moru utapaju se sve više, a broj nepravilnosti iz nalaza u nalaz samo raste

A kada pričamo o Ninu Majici i Školskom odboru kojega su okupirali on i ravnatelj Ivica Kero, valja naglasiti kako ga je Majica svih ovih godina bezočno i otužno branio čak i kad to nije smio. Nije mu Majica zamjerio niti humanitarnu akciju u kojoj je Kero zatajio novce za teško bolesno dijete, omogućio mu je odvjetnika za kazneni progon djelatnika škole iako se podizanje kaznene prijave ne naplaćuje.

Majica Keru čak nije predložio da se ispriča obitelji oboljelog dječaka kojem nikad nije odnio novac, već mu je to predložio vanjski član Školskog odbora. Nije Majica zamjerio ni to što je prevario općinske načelnike koji su prema vlastitom priznanju na prijevaru potpisali dokument podrške Ivici Keru misleći da potpisuju dokument kojim bi se omogućio daljnji razvitak škole, a nikako progon profesorica Zrinke Škare i Anđele Vulin koje je Kero najurio na cestu samo zato što su ga razotkrile i što su razotkrile sve nepravilnosti koje je Prosvjetna inspekcija utvrdila nebrojeno puta.

Načelnici Pakoštana i Sv. Filipa i Jakova: Ako profesorice Škara i Vulin budu vraćene na posao, Kera treba smijeniti

Nino Majica bezdušno je branio Ivicu Kera čak i kad je zatajio humanitarnu pomoć za teško oboljelo dijete

Pošto kao predsjednik Školskog odbora Majica predlaže teme, potrudio se da neke za Ivicu Kera neugodne teme nikad ne dođu na dnevni red. Dakle, i više je nego očito kako je Majica bio vjeran svom Keru. Do kraja.
Sve utvrđene nepravilnosti Majica sa svojim Školskim odborom naziva “manjim omaškama u zapisniku”. I priznaje nepravilnosti sudeći po zapisniku sa Školskog odbora, ali mu one ne smetaju već mu smetaju profesorice koje su te nepravilnosti razotkrile i trudile se da se iste otklone na dobrobit učenika i kolega.

Čak ni kazne koje je biogradska škola plaćala zbog neraspisivanja natječaja Majica smatra omaškom. Iz svega proizlazi da Majica i njegov Školski odbor podržavaju jedino i isključivo ozbiljne nezakonitosti jer, sada je i više nego očito – samo njemu i Ivici Keru to odgovara. I nikome drugome.

Nesposobni Nino Majica sve greške smatra “omaškama” i otvoreno staje na stranu kriminalno lošeg Ivice Kera

Bezobrazno, u zapisnik sa 17. sjednice Školskog obora Majica je napisao kako ravnatelj ima podršku u progonu profesorice Škare i Vulin i kako bi bilo kakvim uzmicanjem demoralizirao ostatak kolektiva. Bolesna je to konstatacija koja apsolutno ničim nije demantirala Prosvjetnu inspektoricu iz Rijeke, Vesnu Popović koja će, za očekivati je, kroz nekoliko dana smijeniti kompletan Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru s Ninom Majicom na čelu.

 

Prosvjetna inspektorica Vesna Popović nema drugu opciju – mora smijeniti Školski odbor biogradske škole s Ninom Majicom na čelu

Nakon svega, baš kao što smo i jučer naglasili, Školski odbor Srednje škole Biograd na Moru više nije legitiman, odnosno, odavno je to prestao biti. Pitanje je samo dana kada će inspektorica Vesna Popović donijeti jedinu razumnu odluku, a ta je da se Školski odbor raspušta. Druga opcija, pravno, ali i moralno, ne postoji.

Dokazano je da su profesorice Zrinka Škara i Anđela Vulin cijelo vrijeme bile su u pravu, a otkaze su dobile samo zato što su ukazale na dokazane nepravilnosti

Kad se sve zbroji i oduzme, jasno i nedvosmisleno je da su profesorice Zrinka Škara i Anđela Vulin cijelo vrijeme bile u pravu i da su svojim prijavama samo pokušale zaštititi interese učenika. Potvrđuje to i zadnje izvješće Prosvjetne inspekcije koje je opet potvrdilo njihove navode, nasuprot navodima Školskog odbora i njihovog vođe, Nina Majice.

Školskim odborom Srednje škole Biograd na Moru upravljaju uglavnom HDZ-ovci, a ovo je popis istoga:
Nino MajicaInka BaturŠime ŠimičevićZrinka Božin ZrilićDrina BešenićNikola Mikulić i Marta Birkić.

HDZ-ovac Ivica Kero je bivši vjeroučitelj. Protiv njega se vodi niz sudskih sporova zbog vrijeđanja i davanja nezakonitih otkaza

U međuvremenu se protiv Kera, inače HDZ-ovca i bivšeg vjeroučitelja vodi niz tužbi u kojima je već dokazano kako je profesoricu Zrinku Škaru i profesora Jakova Vulin nazivao neljudima, a spor u kojemu se Zrinka Škara i Anđela Vulin pokušavaju vratiti na svoj posao također je u tijeku.

Podsjetimo, 9. rujna 2021. godine ZADAR News objavio je ekskluzivnu ispovijest profesorice Zrinke Škare i pedagoginje Anđele Vulin koje su dobile otkaze zbog, kako se u otkazima navodi “iskrivljenog ponašanja”, a sve zbog toga što su sada već bivšeg ravnatelja Ivicu Kera prijavile zbog niza utvrđenih nepravilnosti u radu.





Related Articles

Leave a Reply

Back to top button