VijestiZadarZadne-Izdvojeno

RIMAC UMJESTO JEROLIMOVA Napustio Sabor zbog sumnje u krivotvorenje diplome

ante jerolimov 27.06.2011. nacelnik opcine prekoKninska gradonačelnica i članica Predsjedništva HDZ-a Josipa Rimac ulazi u Hrvatski sabor, gdje će u HDZ-ovim zastupničkim klupama zamijeniti Antu Jerolimova koji je nedavno, zbog sumnje da je krivotvorio diplomu, podnio ostavku na dužnost saborskog zastupnika na koju je došao 2013. zamijenivši potpredsjednika HDZ-a Božidara Kalmetu.

O tome je u stanci sjednice stranačkog Predsjedništva, koja se u četvrtak održala u zadarskoj Sportskoj dvorani na Višnjiku, novinare izvijestio član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković, istaknuvši kako će Josipa Rimac biti veliko pojačanje HDZ-u u Saboru.

Upitan štete li stranci optužbe protiv Jerolimova, koji je ostavku podnio i na mjesta načelnika Općine Preko na otoku Ugljanu te predsjednika općinskog odbora HDZ-a, odgovorio je kako HDZ ima nultu toleranciju na korupciju.

“Ostavka je osobni čin gospodina Jerolimova, a Predsjedništvo ju je prihvatilo. Naša politika je politika nulte tolerancije prema korupciji i bilo kakvoj zloporabi vlasti i na tome ćemo i dalje inzistirati. Svojim smo djelovanjem više puta pokazali da nećemo tolerirati takve poteze”, poručio je.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo je sredinom travnja ponovno Jerolimovu skinulo zastupnički imunitet, odobrivši zahtjev Državnog odvjetništva kako bi se protiv njega mogao pokrenuti kazneni postupak zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta.





Related Articles

Back to top button